Födelsedagsvovvar och föreläsning

Det var ett tag sen jag skrev och det beror mest på att det inte har hänt så mycket den senaste tiden. Har dock haft två födelsedagsvovvar. Triton fyllde 6 år den 26 och Tim fyllde 2 år i går. Grattis mina hjärtan! De har fått leverpastejsmörgås , falukorv och märgben som present. Men nu är det tillbaka i gamla rutiner som gäller så de inte blir för feta :-) Här är grabbarna som valpar..söta eller hur. Tiden går fort och nu är det inga små grabbs längre. Triton väger ca 42 kg och Tim ligger nog på ca 35.

       


        

Igår var jag på föreläsning på Hundskolan. Det var en veterinär från västra djursjukhuset i Göteborg som var där och föreläste om sommarens plågor för hund. Hon var verkligen kanonbra och jättebra att lyssna på. Man lärde sig några nya saker, tex så är det farligt för en hund att slicka på en padda,,,ja de dör inte men kan få rejäl salivering och dregla hur mycket som helst.  Sen var det mycket om värmeslag och värmeutslag, samt vattensvans. Nu vill även jag skriva detta på min sida,,man kan aldrig säga det för många gånger även om det verkar som att det tyvärr inte finns folk som fattar ! LÄMNA ALDRIG DIN HUND I BILEN!!!!!!!!!! BIND DEN ALDRIG I DRAGKROKEN!!!!!!!, Det är skrämmande tycker jag att det fortfarande förekommer att hundar dör av dessa två anledningar. Det var väl de två sakerna som är viktigast enligt mig. Jo,,och att aldrig låta dem bada i vatten där det är algblomning, algerna producerar ett cyanidliknande ämne som hunden snabbt kan dö av.
Annars var det info om huggormsbett, insektsbett, fästingar, skärsår, fukteksem,ögoninflammation, öroninflammation mm. En riktigt trevlig stund i alla fall.  Nu stundar en spännande väntan denna helgen för ev ska jag vara med på en valpning snart,,om jag hinner dit i tid...o det är verkligen ett av livets underverk! och en helt fantastisk upplevelse. Jag håller mina tummar på att lilla tiken kan hålla sig tills jag kommer :-) Idag blir det nog vackert väder,,njut av livet.
Trevlig Helg!              

Avmaskning och Fredag

Häromdagen kom vår inflyttade katt Gunnar fram med något vitt som höll på att krypa ut ur rumpan. (förlåt alla äckelmagade). Så då insåg jag att nu var det dags att avmaska hela gänget. I tre dagar har Triton, Tim, Zingo, Agnes och Gunnar fått avmaskningsmedel så nu ska de vara utrotade. Om man tänker på det så är sommaren väldigt skön, men den för med sig massa otäckheter. En morgon låg det tre kackerlackor på farstun. Vi var tvungna att elda upp dem då man ju inte ska trampa på såna. Sen är det ormar, getingar, myggor, fästingar, knott+ alla möjliga andra slags insekter, möss, råttor och ett gäng älgar :-) Man kan få värmeslag, bränna sig av solen mm. Men ändå är ju sommaren helt underbar. Ljuset, värmen och vattnet. Långa sommarkvällar med grill och hundpromenader,,jaja slut på dagdrömmeriet. Idag ringde de från hundskolan och meddelade att Tims blodspår börjar snart. Det ska bli spännande. Blir faktiskt en intensiv tid framöver med Agility, Valpning (om jag hinner dit i tid) och blodspår.
Annars går dagarna bara som de brukar, Förutom att jag pluggar då förstås. Har gjort min andra inlämningsuppgift på etik och livsfrågor och får väl se hur det går. Det som är positivt är att jag även hunnit städa hela huset. Idag städade jag Hannahs rum och det tog hela 5 timmar,,suck. Men det är underbart när det är gjort. Har även börjat planera trädgård och det närmaste projektet är ett grönsaks/potatisland. Herregud,,kan inte förstå hur jag någonsin hade tid att jobba,,haha:-) Lite ensamt är det dock men hundkurserna ger mig ju lite socialt och snart är det ju praktik oxå. Nu ska jag äta glass och dricka päroncider. Hugs and kisses :-)

Tim leker knähund :-)

Agility Söndag

Idag var det dags för ännu en omgång Agility och Zingo var jätte jätte duktig idag och klarade banan två gånger i sträck hur bra som allra helst. Jätteroligt och jag blev så stolt över honom. Nu sover han som en stock då vi varit iväg ganska länge. Före kursen så var vi hos "flickvännen" Tanja. Zingo blir alltid lika glad över att komma dit. Vi blev bjudna på Tapas av Mia så ett tag kändes det som att jag inte skulle orka ta ett enda springsteg på kursen. Men underbart gott var det och vi satt ute i solen och åt. Mums,,verkligen härligt:-) Har bokat in på mig en föreläsning oxå,,en veterinär kommer och föreläser om sommarens plågor för hundarna och det är intressant eftersom det nu pågår en liten debatt huruvida Betapred är bra eller inte utifall hunden blir ormbiten. Har ju laddat  upp med Betapred då vi bor och vistas mycket i naturen men fick nyligen höra att det inte alls är bra vid ormbett så som sagt så ska det bli intressant att få höra vad vetten säger.
Annars har det inte hänt mycket denna helgen. Har städat som en tokig.Köksskåp och alla skåp och utrymmen in tvättstugan.Känns underbart skönt och nu har jag flyttat omkring allt så ingen  hittar något och bara det är ju rätt kul i sig. Nästa område är hallen där ett gäng jackor och skor ska väck plus lite annat. Nu ska här bli ordning när Morsan är på hemmaplan,,huga huga:-)
Kollade givetvis in melodifestivalen igår och den låt som jag gillade bäst hamnade näst sist,,haha. Men jag gillade Norges låt oxå,,gillar att titta på glada människor och den unge grabben var ju av den lyckliga typen:-) Nu ska vi träna lite ringträning med Timpan sen är det dags att sätta sig med näsan i böckerna igen. En ny härlig vecka är ju på intåg,,
Ett stort Grattis till Phoee Bee som var på sin första utställning idag och fick fina resultat,,Grattis!
Big hugs for everyone and god bless you :-) (tänkte bli lite internationell så jag kan få lite utländska besökare på min sida)

Sida vid sida,,två valpisar av olika format och en Ior:-)

Premiärdopp:-)

I går kväll var det en så vacker och skön kväll så vi tog hundarna med oss ner till havet. Det finns en jättehärlig hundstrand här i Frillesås. Jag hade trott att Triton som vanligt skulle kasta sig ut och simma och att Zingo skulle akta sig för det blöta som han brukar göra. Men ack så fel jag hade. Triton kärringbadade bara lite,,la sig ner och njöt av vattnet. Zingo däremot körde flera race med Tim i de små vågorna. Tim var rolig. Han fick ett "spökåldersspel" på bojarna som fiskarna hade lagt ut. Han skällde och skällde och till sist när han insåg att de bara skulle ligga där utan att skälla tillbaka så sam han ut och försökte hämta in en,,vilket ju heller inte gick så bra då de var förankrade i botten:-) Härligt var det i alla fall. Solen värmde riktigt gott och man fick ett ögonblick av njutning,,
I dag har däremot inget speciellt hänt,,har bråkat med Västtrafik då min kära dotter tappade sitt busskort. Men efter tre timmar och ett par vändor så löste sig det oxå. Kortet kostar 750 kr i månaden och det är ju inget som man vill slänga i sjön bara sådär,,
Jag har gjort färdigt min första inlämningsuppgift i den här kursen. Bara fyra kvar..mycket tungt men väldigt roligt ändå. Hoppas bara lärarna tycker det är lika bra som jag själv tycker. Nåja,,ett G ska jag väl lyckas skramla ihop till i alla fall. Här kommer härliga foton från igår,,kramar till alla

Fullt ös medvetslös :-)


Det här var livat...


Jag vill oxå ha bollen,,dumma storebror :-)


Jag tar gärna det lilla lugna,,,såna där babyfasoner att rusa ut i havet är inget för mig längre,,,


Tisdag

Tjohoo,,idag är det min namnsdag. Precis som att man skulle fira det men tre personer har ändå kommit ihåg det än så länge. Min syster min pappa och Caroline har sagt Grattis. Detta är storslaget tycker jag då jag själv anser att namnsdagar inte är något speciellt och absolut inget jag förväntar mig att någon ska komma ihåg.
Mina dagar består nu bara av plugg plugg,,och detta ämnet är verkligen djupt så det är inte mycket annat som figurerar i mitt huvud just nu än just Moral och Etik. Igår fick jag hjärnsläpp och var tvungen att avbryta men så är det ju ibland. Det är lite ensamt att plugga såna här ämnen på distans då man helt klart skulle behöva någon att diskutera med. Men å andra sidan får nu hela familjen sig en dos av Moral och Etik och det är ju inte en dag försent haha.
Vovvarna ligger mest vid min sida hela tiden. Men nu har de ju sällskap i alla fall. Kan inte förstå varför de inte vill vara ute i sin fina hage som vi har satt upp till dem. Hagen är på 8 x 32 meter och idag är det ju härligt väder. Men nej då..de ska vara där jag är hela tiden. Triton är väl den enda som ligger ute för sig själv ibland. Men lika bra kanske det är då jag läste en artikel i den senaste hundsport att det finns ligor (bla en kvinna här i Halland) som åker runt och stjäl hundar ur folks trädgårdar. Framförallt små hundar som de sen använder som byte till kampsportshundar. Men även till att sälja vidare. En person var så fräck att hon satte ut annonsen först för att ta reda på vilken ras som säljer bäst och sen åkte hon ut för att stjäla just denna ras. Så alla raser och storlekar är utsatta och det tar dem bara ett par sekunder att få hunden med sig. Tänk på det alla  ni som har era hundar obevakade i trädgården! Valpligor finns oxå där de ofta figurerar i par,,en tittar på valparna och avleder sen uppfödaren så att den andra kan smuggla med sig en valp eller flera. Att det finns såna människor!!! Vilken etik och moral lever de efter egentligen?? Skitstövlar och avskum är min benämning på dem. Back to work. Ha en fortsatt härlig dag i solen,,

Tim o syrran Quila i gröngräset och väntar uppenbarligen på något gott,,:-)

Söndag

I dag har jag ångrat mig starkt för att jag inte åkte till Larv. Jag är helt säker på att Tim hade klarat det och jag förbannar mig själv för min dumhet. Men som sagt det är ju inte sista chansen för all framtid, bara det att han kunde fått chansen att tävla i en annan klass för sista gången. Fy vad dum jag är men ibland gör man ju dumheter. Får gratulera Tims uppfödare som fick jättefint resultat för sin Dusty. Grattis till er båda!
Annars har inget speciellt hänt idag. Jag och Zingo har varit på hans Agility kurs och idag var han inte riktigt på humör. Han spottade ut korven och var lite disträ. Kanske beroende på att hans kompis Tanja har slutat för hon har börjat löpa. Men kanske oxå för att det var väldigt varmt. Vi tog i alla fall en sväng om Tanja på vägen hem och då var det full fart igen. Zingo är ju kastrerad så det var inget farligt med den biten.
Nu har jag precis varit på skogspromenad med mina små liv. Man märker att det är mycket vilt i skogen nu för nosarna är i backen hela tiden och i bland är det ett väldans dragandes i kopplet. I morse  när vi gick så hoppade det upp en hare mitt framför de stora hundarna och jäklar att jag har några handleder kvar,,hihi, men jag tappade ingen av dem i alla fall.
Nu är det full fart igen med pluggandet,,Etik och Moral,,finns mycket att säga och framför allt att tycka inom det området. Alla har vi ju olika moral och etik ,,fast vissa grundläggande saker finns ju. Men det finns ialla fall oändligt mycket att diskutera inom området. Nu ska jag skära upp lite frukt och smälta lite choklad och ha en snabb liten choklad fondue före läggdags.,,Nyttigt?? Njae,,för själen kanske,,fast frukt är väl nyttigt ändå ,,,hihi


Fredag

Japp,,då har man gjort det första slutprovet i ämnet Arbetsmiljö och säkerhet. Det kändes som att det i alla fall kommer bli godkänt. På något sätt är man så stressad att prestera bra så man blir lite blockerad. När jag gick därifrån så kom jag på tusen saker till som jag kunde ha skrivit. Men men,,jag var där i alla fall och gjorde det :-) Dessutom fick jag VG på min första inlämningsuppgift och det är ju roligt i sig. Nu är ialla fall denna kursen avslutad och det ska bli roligt att börja med ett annat ämne.
I dag öser verkligen regnet ner och nu kan jag känna att det räcker för en stund av den varan. Hundarna ser ut därefter och således även vårt hem. Hade dock en enorm tur igår när jag o Mia åkte till agilityn. Solen sken på en klarblå himmel efter en hel dag med regn. Snacka om tur. I går sprang hundarna sin första bana utan koppel och Zingo var otroligt duktig måste jag säga. Trodde han skulle springa ifrån mig men han hade full kontakt med mig hela tiden och gjorde alla hinder hur bra som helst. Detta trots att jag aldrig har gått vare sig valpkurs eller lydnadskurs med honom Han följde mig ändå och det känns jätteroligt. Instruktören kom fram till mig igår och meddelade att blodspåret börjar snart. Så nu är det snart dags för Tim att få gå på kurs igen. Ska blir roligt att se hur han hanterar blod och klövar :-)
Usch känner att Triton kommer för mycket i skym undan men å andra sidan blir han ju överlycklig över en långpromenad någon annanstans så det har jag lovat honom.
I kväll är det middagsträff med mina före detta arbetskamrater. Det ska bli trevligt men önskar att jag hade haft lite nya kläder att ta på mig. Men den tiden kommer oxå,,
Trevlig Helg!

Plugg

Japp, då sitter man här konstant framför datorn och pluggar. Tufft schema måste jag säga med ex antal uppgifter. Denna veckan blir extra tuff då jag har mitt första slutprov på Fredag. Innan dess ska jag ha hunnit med instuderingsfrågor, ett studiebesök med intervju på ett företag med minst 20 anställda samt inlämningsuppgifter för denna veckan. Dessutom ska jag ju hinna plugga in allt jag har gjort för att kunna fixa provet...det va ganska skönt att jobba i alla fall hihi,,nej då detta blir nog hur bra som allra helst. Nästa kurs är ju dessutom ett roligare ämne. Nu läser jag arbetsmiljö och säkerhet o det är rätt trist med mycket lagar och regler som man ska kunna. Nästa kurs handlar om Etik och livsfrågor och det är ju mycket mer intressant i sammanhanget :-)
Hundarna håller numera på att "dampa" sig. Kan tro att de är rätt trötta på att jag bara sitter här. Såklart har de fått sin morgonrunda i skogen men skulle tro att de längtar efter sin eftermiddagstur just nu. De håller precis på att slita sönder Tims pris från utställningen, han vann ju en liten gummianka, så det är inte rosetten som ryker. Men det är inte mycket kvar av ankan kan jag intyga.
Det blir ingen utställning i Larv för oss på Söndag. Jag känner att Tim behöver lite mer ringträning och att det är för nära inpå magsjukan för att åka till en utställning med 1870 hundar..jaja,,min nervositet finns givetvis oxå med i bilden. Men jag/vi har andra planer,,som för närvarande är hemliga men jag tror det blir hur allra bra som helst.
Under tiden kör jag på med Agility för Zingo. Han var jätteduktig sist oxå trots att det var en stor Golden som gjorde utfall mot honom och alla andra hundar runt omkring honom, Han tröttnade dock ganska snart på köttbullarna som han fick som belöning och på slutet spottade han helt sonika ut dom,,annat än Labbe och Golden det. Nästa gång blir spännande då vi för första gången ska springa med lös hund i bana. Haha,,vi får väl se hur det går,,kul är det i vilket fall som helst , Jag håller bara tummarna för att min väninnas tik som oxå är med inte har börjat löpa då, Det är ju alltid roligare att vara två.
I dag känns det mer som höst än som sommar.  Dagen började med ett härligt ösregn och nu blåser det nästan storm. Inte ens katten vill vara ute :-)
Kram på er alla


Utställning Tjolöholm

I dag har vi spenderat hela dagen på en utställning på Tjölöholm.  Jag lägger in lite bildsekvenser för jag är så himla trött att jag nästan inte orkar skriva :-) Men Tim var duktig även om han gruffar lite väl mycket på andra hanhundar:-) Men bor man på landet så gör man o tyvärr är det inte precis social träning varje dag. Allt gick ändåså bra,,Ett första pris, HP, BIR och BIG R blev det,,Puss på dig mitt hjärta,,du är sötast i hela världen,,kram från Matte


I bilen på väg dit :-)


Jag lyssnar ju på dig matte,,:-)



Evig Väntan ...



Under tiden övar vi på att stå fint o visst är jag ganska duktig :-)



Sen måste man ju kunna stå lika fint i ringen oxå ...



Jag blev lite varm om huvudet emellanåt, men matte hade förberett med kall våt handduk..Åhh så skönt



O väl hemma igen så visar jag stolt upp dagens rosettskörd,,visst är jag duktig:-)



Här är min totala rosettskörd,,inte så illa av en som snart fyller två år,,

RSS 2.0