Valborgsmässoafton

Vintern har rasat ut ur våra fjällar :-) Nu är det vår på riktigt. I går eftermiddag var det jättevarmt här och solen tittade fram. Fästingarna har verkligen gjort sitt intrång och jag plockar flera stycken på hundar och katter varje dag nu. Dessutom har två stycken krupit på mig. Det finns två olika utseenden på fästingarna. En har svart huvud med brun kropp och en är helt svart. Är det någon som vet skillnaden på dem? Får väl googla. Idag blir en lugn valborg. Är lite nere faktiskt då jag var tvungen att besluta igår att vi inte kan köpa någon valp. Ekonomin ställer till det för oss och jag får helt enkelt vänta ett år. Usch så trist som jag hade planerat men sånt är livet. Fick ialla fall stor förståelse från kenneln jag skulle köpa ifrån och det känns bra för det var inte roligt att maila och tala om läget. Men sånt är livet ibland och det kommer väl nya chanser. Under tiden får jag vänta på min tur att ta en kull på min Bella :love:
Snart ska jag köra Hannah till sin pojkvän så det blir bara jag och Caroline hemma på valborg. Patrik jobbar och kommer vara borta ett par dagar. Helgen ska jag ägna åt att plugga. Har ju slutprov i psykiatri om en vecka. Nej nu blir det till att laga lunch. Önskar alla en trevlig valborgsmässoafton..
Kramar

Valparna

Här kommer bilder på de små underverken som utlovat. Man saknar dem som sagt. Nu är det sena kvällen igen och jag ska snart gå och lägga mig. I morgon är det en ny dag.
Natti Kramar

Gul Hane :love:



Svart Tik :love:

Valpisar :love:

Nu har valparna kommit. Det blev ett händelserikt dygn och nya erfarenheter läggs till de gamla. Lilla Norah kämpade med sina krystvärkar men inget hände. Efter konsultation med Blå Stjärnan så blev det en färd ditåt mitt i natten. Närmare bestämt runt halv två. Vi var båda trötta och spända och det kändes väl just då sådär kul. Men man har faktiskt inget att välja på i såna situationer då det handlar om liv. Vi började vår färd och hann köra ca 5 mil när Kenneth sa att nu kröker Norah rygg. Någon minut senare kände jag att det luktade valp. Sådär lite sött ni vet. Bara att stanna och undersöka läget. Jojomän.,.i baksätet på min skoda låg en svart liten labbetik. Nyförlöst och allt. Så det var härligt att få vända om och åka tillbaka hem med både valp och tik. En stund senare kom valp nr två. En gul hane. Så även om det bara blev två så täckte Norah in de behov hon kunde,,svart tik och gul hane :-) Lika fantastiskt varje gång och exakt lika trött men glad som varje gång är man. Jag är ialla fall jättetacksam att jag fick vara med och uppleva allt, tack Kenneth :thumbup:
Bild kommer snart på dessa små godingar.
Annars går livet framåt med en väldig fart som vanligt. Barnen går iskolan. Jag går i skogen :-) och hundarna mår bra. Nu närmar det sig sommarlov väldigt snabbt. I dag har vi haft nästan 20 grader här. Men solen har inte varit framme så lite kvavt har det varit. I går gjorde vi ett ryck i trädgården. Jag städade för kaninerna och marsvinet samt krattade hela hundhagen vilket resulterade i en underbar blåsa i vänster hand som dessutom sprack. Snacka om att det svider gott när man tvättar händerna:-) Sen tvättade jag ur alla min utekrukor som nu står och väntar på att bli fyllda med blommor. Patrik fixade iordning verandan och klippte ner rosorna. Hundarna var ute hela dagen och gjorde så gott de kunde, bla i form av att gräva upp all jord som vi la i de hålor de redan grävt :-( samt åt upp kaninlortar som jag tappade ut när jag städade buren. Nu ska jag gå och lägga mig. Kramar på er.

Onsdag 21 April

I dag vill jag börja med att säga Grattis på Födelsedagen till min lillasyster som fyller år idag. Hoppas det blir en bra dag. Ja nu är det redan Onsdag igen. Tiden bara springer förbi och äldre blir man, förhoppningsvis kanske man blir lite klokare oxå eller så är det ingen större risk för det :-). I går var Zingo med Caroline i skolan. De åkte till Falkenbergs brukshundsklubb för att träna agility och så vitt jag hörde så klarade min duktiga Zinkan alla hinder. Han fick åka hästtransport dit (ihundbur såklart) så det var nog en upplevelse för honom. Trött blev han oxå. Fick dra upp honom ur sängen i morse och det enda han gjorde var att gå ner och lägga sig i Tritons säng istället:-). Igår var det meningen att jag skulle följt med och äntligen fått hälsa på det lilla underverket Meya som ju nu är 5 dagar gammal. Men med min vanliga otur så körde allt ihop sig och jag blev väldigt ledsen för det, men hoppas jag får en ny chans snart. Man längtar ju efter att få se henne och få hålla henne lite. Men jag har ialla fall fått se härliga bilder på henne. Fast det är ju inte riktigt på samma sätt förstås :-( Jag har skapat en ny kennelhemsida men ska faktiskt lägga ner den idag. Gick in på en site som gav färdiga mallar och så. Faktiskt en bra site men iomed att det är färdiga mallar så blir man så himla begränsad med vad man kan göra och man får inte riktigt till det som man vill ha det. Och det är viktigt för mig. Så det är bara att börja på ny kula. Nu är alla barnen i skolan och jag ska gå ut i skogen med vovvarna som vanligt. Sen blir det städa av för nu är här täckt av hundhår igen. Inte roligt men nödvändigt. Solen har precis tittat fram så jag ska passa på att gå nu. Ha en underbar dag. Kramen :love:

Dags att vakna nu gubben :-)


Söndag med regn

Det är något speciellt med regniga Söndagar. De är precis som gjorda för att man egentligen bara ska sova och slappa. Klockan är snart halv elva och mina hundar snarkar som vanligt utan minsta tillstymmelse till att vilja gå ut eller gå upp och äta. I dag låter jag dem snarka. Kanske även hundar behöver sovmorgon:-) Vem vet. Men självklart ska vi snart ta en promenad i det regniga vädret. Jag är själv ganska trött idag. I går arbetade jag med grisen som vi hade beställt. Höll på från klockan 8 på morgonen och jag var inte färdig förrän klockan 14 med att ha delat upp allt i påsar och så vidare. Men nu är frysen full av kött inför sommaren.
Nu äntligen har Patrik blivit Morfar och kanske man kan kalla mig plastmormor då:-) I fredags kväll strax innan midnatt ,på patriks namnsdag, så kom Sabinas och Torstens lilla flicka till världen. Helt underbart söt och helt perfekt. Vi fick tyvärr inte hälsa på i Lördags men snart så ska vi allt åka och titta på det lilla underverket. Grattis till er båda!
Nu är mitt kennelnamn reggat, betalt och färdigt. Så nästa steg är att bygga upp en hemsida. Men det får ta den tid det tar. Ska kolla runt lite och se vad det finns för alternativ. Nu är det oxå ca en vecka kvar tills Norah får sina valpar och det ska bli lika roligt som vanligt att få hjälpa till. Det närmar sig:-)
I dag blir det tvätt igen. Min tvättkorg är magisk för så fort den blir tom så fyller den på sig till bredden igen. Den var tom i Tisdags men nu när det är Söndag så sväller den över på alla kanter,,helt fantastiskt märkligt. Jag dammsög och gjorde jättefint i fredags,,men även golvet är magiskt för så fort det är rent så blir det smutsigt på nolltime,,hehe. Nej,,nu blir det till att väcka mina små liv och dundra ut i skogen igen. Önskar alla en härlig Söndag. Kramen

Fredag

Äntligen Fredag och sol hela veckan har det varit. Lite kyligt i vinden men kvällarna har varit underbara. Vovvarna är glada för de har fått två rejäla promenader varje dag denna veckan. Kan inte låta bli att gå ut och vandra i den härliga lukten av vår och dagg som kommer på kvällarna. I dag åker barnen till min syster och ska vara där tills i morgon. Då ska jag passa på att städa som vanligt. I morgon blir det styckning nere hos grannen då vi har beställt en hel gris som ska just styckas upp. Så nu är grillsäsongen räddad:-) Nu har jag precis kört carro till skolan, kommit tillbaka och matat hundarna. Så nu blir det snart promenad i vårsolen igen. Alla bönder har redan börjat plöja upp sina åkrar och det doftar härligt av gödsel precis överallt. Så nu får vi skynda oss att springa på de åkrar och ängar som ännu inte blivit gödslade och plöjda. Hundarna mår bra och det gör resten av familjen oxå. Tim börjar få knasbollsbeteende ute i hallen så nu får jag nog sätta på mig skorna och dra ut..I kväll händer inget vad jag vet och det kan vara skönt att slappna av efter en vecka full med matlagning och städ. Men först som sagt,,UT i skogen..Trevlig Helg!
Kram

Trevlig Helg!

Varm Vårdag

I dag har det varit riktigt varmt ute. Har till och med hängt ut den första tvätten på tork och torr blev den:-) Insektslivet har oxå fullkomligen exploderat på kort tid. Här flyger mängder med humlor,,spindlar kryper och även myror och ett gäng flugor.Hundarna hässjade bra när vi var i skogen och blev ganska snabbt slöa men nu när kvällen kommer är det fullt ös medvetslös som gäller. Får nog ta ytterligare en sväng med dem om man ska få lite lugn och ro till kvällen:-) I dag har skolorna börjat igen och det är ganska skönt att få tillbaka rutinerna. Nu är det bara knappt två veckor kvar tills jag ska få vara med på en valpning igen och det ska bli så roligt. Tiden går verkligen fort. Här händer inte mycket annars. Ska börja plugga inför slutprovet i Psykiatri. Sen är den kursen avklarad och det är bara 10 veckor kvar tills jag är färdig undersköterska. Sen är det bara att börja söka jobb och hoppas på att man hittar något bra. Efter att jag studerat färdigt så ska jag oxå gå en uppfödarutbildning så snart som möjligt samt börja arbeta på min hemsida som jag ju ska ha. Så en del finns att göra framöver. Nä,,nu blir det en sväng i skogen. Ha en härlig Måndagskväll..Puss Kram;.)

Hannah och Triton myser;.)

Lördag

Lördagsmorgon och sol ute. Snart ska jag ta mig en dusch och sen dundra ut i skogen med killarna. I går var Carro och en kompis till henne på Gekås. När de kom hem så var vi och handlade thaimat. Sen blev det ansiktsmask för tjejerna och lite godis. Annars har inget speciellt hänt. Carro har fyllt år och den dagen gick lika fort som alla andra:-) Jag har mått lite dåligt ett par dagar. Har haft en sprängande huvudvärk något som jag aldrig brukar ha men det mesta har gått över nu. Man mår ju bättre bara av att se solen:-) Hundarna mår bra och busar som vanligt. I dag ska barnen till pappa och inget speciellt kommer hända. Hoppas alla mår bra därute..kramen


Tjällossning?!

Jo då nu kommer våren allt..i dag körde bussen nästan vält in på vår tomt då en bit av vägen helt plötsligt rasade. Jag gick dit och kollade så allt var ok och erbjöd busschauffören telefonhjälp och något att dricka för han kunde ju inte komma ut ur bussen. Men han hade allt så det var bara att lomma därifrån igen. Men man måste ju kolla. Den blev dock bärgad rätt snabbt. I dag har vi varit o köpt lite till Carros födelsedag som är i morgon. Sen har jag städat hela huset och Hannah har hjälpt till med att laga middag och förbereda tårtan. Jo givetvis har vi varit ute i skogen med killarna oxå. I dag hittade de en hel damm att bada i och Tim gjorde riktiga krumsprång av glädje. Härligt att se faktiskt men man får vara försiktig för vattnet är ju ganska kallt och han har ju redan drabbats av vattensvans en gång:-) Nu är jag hemskt trött i kroppen och ska snart gå och lägga mig. I morgon blir det lite kalas som sagt för nu blir min förstfödda 17 år. Jösses vad tiden går fort..
Här kommer två bilder. En på Tim som Hannah tagit som jag tyckte blev jättebra förutom blixten i ögonen då men det var mörkt ute så då blir det så,,sen en på bussen som var på väg ner i trädgården,,Ha det gott. Kramen.

Bussen


Erkänn snyggast och vacker kille:-)


Natti Natti

Tisdag

Jösses vad fort man ändrar dygnet när barnen har lov. Sena kvällar och sena morgnar. Men man får väl njuta sålänge det går. Hannah har kommit hem från Hjo nu, hon hade haft jättekul. Däremot hade hon dragit på sig en liten förkylning. Har inte gjort något speciellt de närmaste dagarna. Hade en vision om att göra iordning lite i trädgården men det har ju regnat varje dag sen påskafton så det har inte kännts speciellt lockande. Vår stationära dator är fortfarande sönder så nu sitter man på nåder och lånar barnens datorer. Måste fixa den till nästa pluggperiod startar. Eller ja,,pluggar gör man ju nästan hela tiden fast jag har inga inluppar som ska in på ett par veckor. Nästa grej är slutprovet i Psykiatri och sen börjar jag läsa socialpsykiatri. Men den dagen den sorgen haha. Annars händer inte mycket här på Landavägen. Man väntar på barnbarnet varje dag nästan men som man vet så kommer babysar precis när det är dags och oftast inte en dag tidigare. Det enda man vet med säkerhet är ju att ut kommer hon så småningom:-) Nästa stora händelse som närmar sig är en stundande valpning och det är samma sak där. De kommer när de behagar och inte en dag tidigare..:-) Sånt är livet. Nu ska jag inte sitta här och babbla mer utan istället lägga upp en stoooor portion dajmglass med kolasås haha. Jag har inte glömt av Beach 2010 men måste ladda mentalt och det gör jag med glass...lyckat? Inte särskilt men ändå! Ha nu en trevlig Tisdagskväll och var rädda om er därute.
Puss och Kram

Coola Gunnar:-)

Nattblogg:-)

Kan inte sova och det är något av det värsta jag vet:-) I går på påskafton så var vi hos grannen och blev bjudna på middag och vin. Det blev alldeles för mycket av den senare varan:-) Och det har man fått lida för idag. Det är nog oxå därför som jag inte kan sova. Man vände ju på dygnet litegrann igår helt klart. Men sådär framåt tre fyra borde jag bli trött:-) Så idag har inte hänt så där mycket. Vi gjorde ett tafatt försök att spela UNO förut. Men Carro var för trött efter ca fem omgångar. Så det la vi ner. Har varit ute med vovvarna i en regnig skog och kastat lite pinne åt dem. Men när det började droppa i ögonbrynen så gav jag upp och gick hem. De verkar ialla fall ha blivit nöjda med den promenaden för nu snarkar de som tusan i varsin säng.
I dag 5 April så har vi två födelsedagsbarn;.) Min storebror Tomas fyller år..Stor Grattiskram till honom.. Och så fyller Bella två år. Grattis till henne från halvmatte;.) Tänk att det redan har gått två år sen jag var med och hjälpte till med valpning för första gången. Tiden går fort. Fast inte när man inte kan sova då ju haha.. Men nu måste jag nog släcka ner och göra ett nytt tappert försök,,får väl sträckläsa min bok tills ögonen faller ihop självmant. I morgon kommer ialla fall Hannah hem och nu har hon varit borta så länge att jag längtar jättemycket. Så det ska bli skönt att få hem henne igen lilla skruttan. Nej hopp i sängkalle;.) Natti och kramar till alla födelsedagsbarn,,tjing

Glad Påsk!

I dag har vi varit och hälsat på Kenneth och Belldeena vovvarna. Alltid lika mysigt att få träffa dem. Vi skulle ta en skogspromenad med Tim, Zingo, Bella och Norah. Men den blev inte så lugn för Tim var helt galen på sin mamma. Så tyvärr blev det inte mycket promenad för Bella och Norah som fick gå hem igen så Tim kunde lugna ner sig. Vilket han oxå gjorde:-) Tack Kenneth för god fika och trevligt sällskap. Nu är man på hemmaplan igen och klockan bara springer iväg. Känns som den går fortare på sommartiden. Annars blir det nog inte mycket mer roligt som händer idag. Ska laga middag nu men kan inte komma på vad. Får mata hundarna först och sen fundera en liten stund. Vill önska alla en Glad Påsk och hoppas verkligen att den blir just glad:-) Påskkramar från oss.

Nu är de här:-(

Japp så har jag hittat årets första fästing. Agnes (katten) hade en som satt fast på hakan. Så apoteket here I come och spenderar en halv förmögenhet på fästingsmedel till hundar o katter. Eller kanske man ska ta o prova rosmarinspray som man gör själv i stället, ett tips jag fick av en vän. Dessa infernaliska små äckliga insekter som kan orsaka så mycket skada och sjukdom..usch. Tänkte de kunde ha dött allihop nu när det vart så kall vinter,,men ack nej. Annars så har precis allt gått emot mig idag. (alltid glädjer det någon haha) Skrev det sista på mitt paper (vilket innebär ca 2 A4 sidor) och gjorde det man aldrig ska göra,,nämligen glömma att trycka på "spara" Det sista jag skulle göra var att skriva referenser och då klickade jag ner o sen när jag klickade upp det på nytt så var mina två sista A4 sidor borta,,,buhäääää.. Man blir galen och känner för att riva ner en vägg eller två. Man kan ju aldrig heller komma ihåg vad man skrivit och jag tyckte själv att det var så bra och jag var så nöjd med det o sen får man ju inte till det lika bra igen,,Men det var bara att börja om från början. Det innebar att Caroline och jag precis har ätit middag:-) Men bättre sent än aldrig. Dessutom fungerade inte internet på min pluggdator vilket innebar att det tog en hel evighet att bara skicka iväg dokumentet till min lärare. Suck men nu är det gjort. Som grädde på moset idag så kräktes Zingo och han lyckades på något konstigt sätt kräka sig själv på huvudet..fråga mig inte hur haha. Bara att slänga i badet vilket sammanlagt med tork och annat brukar ta ca 1-3 timmar.
Har varit på promenad med vovvarna i skogen som vanligt. Den blev lång idag för mitt hjärta Triton följde sin vana trogen och var ute på ett litet eget äventyr.
Hannah är i Hjo på husbilssemester med sin kompis. Patrik är hos sin mamma för natten och jag o carro är själva. Tyst och tomt men nu ska vi spela Geni. Lägger inte upp någon bild idag då jag sitter vid Hannahs dator (bli inte arg gumman) däremot lägger jag upp en låt av en artist som jag tycker är väldigt bra,,nämligen Pink. Tongången i låten passar mitt humör väldigt bra idag:-) Nej då, det är en bra låt helt enkelt bara. Ciao..


RSS 2.0