Annandag Midsommar

Ja varför heter det inte så? Det heter ju annandag Jul och annandag Påsk så därför tycker åtminstone jag att idag borde vara Annandag Midsommar :-) Midsommar var annars ganska lugn. Vi var en sväng hos grannarna på midsommarafton och det var jättetrevligt. Dessvärre skulle jag jobba dagen efter, vilket jag oxå gjorde, så det blev ingen mycken dryck för min del. Men god mat och trevligt sällskap samt en normalt fungerande hjärna dagen efter slår minst lika högt som en fylla :-)  Jag får tacka Madde och Niclas för en härlig midsommarafton!

Idag har min lilla konfirmand kommit hem från sitt 10 dagar långa konfaläger. De verkar ha haft jättekul. Ett gäng bilder finns redan upplagda på FB och jag ska snart surfa in o kolla. Som jag sa till henne innan de åkte så blev det säkert resan ett minne för livet. Så nu är det bara en vecka kvar till konfirmationen som äger rum nästa Söndag. Dagarna innan konfirmationen har jag minst sagt fullt upp. Nästa Lördag ska jag åka till Boråsutställningen och vara funktionär och dagarna innan det ska jag jobba. Så hur jag ska hinna få iordning snyggt och fint här till en tidig söndagsförmiddag veti hundan, men det får gå:-)

Idag har varit en slappa dag. Vi kom precis hem från en lång promenad med hundarna. Triton lyckades med att hitta ett lerdike sin vana trogen. Fattar inte hur han lyckas när övriga skogen är helt snustorr. Men han kom i alla fall tillbaka och var helt svart. Så det blev en dusch i trädgården och tork med stor frottéhandduk. Men torr är han ju givetvis inte ändå.
Tim fäller fortfarande och har nästan ingen svans kvar,,inte snygg alls men jag ska ju ändå inte ställa honom. Undrar bara hur sjutton det kan komma så mycket hår från den vovven. Men å andra sidan fick vi en ganska låg elräkning denna månaden,,kanske är det så att hans hundår isolerar värmen här hemma :-) haha..man måste alltid tänka positivt. Det finns en nytta med allt,,utom fästingar då såklart.

På tal om fästingar så hade jag en stor fästing på ryggen häromdagen. Det blev ett himla liv härhemma för ingen ville ta den då de tyckte att det var så äckligt. Men till slut hade de inget val för jag når liksom inte min egen rygg. Hoppas den inte hann sprida någon jäkla smitta bara. Nu har jag haft två stycken som sugit sig fast i år. Bara att hålla tummarna. Man borde haft frontline för människor oxå.

Hoppas ni alla därute haft en underbara midsommar..Kramar :love:

Nu är vi trötta,,natti natti :love:

Skuggan

I bland tänker jag att jag nog har döpt en av mina hundar till fel namn. Tim skulle lätt kunna heta skuggan:-) Vart jag än går så finns han brevid mig. I dag har jag städat hela huset och vem har i princip legat på dammsugarslangen hela tiden? Jo Tim. Jag duschade, vem låg utanför duschkabinen med kroppen så tätt intill dörren att pälsen sen var blöt? Jo Tim. Vem ligger framför spisen när jag lagar mat, med sin nos eller tass på min fot när jag står och steker?,,Tim :love:. Vem ligger i sängen brevid när maken jobbar natt?? Tim såklart. Och vem ligger nu precis bakom mig när jag sitter vid datorn?? Jo just det,,min ständigt trogne följeslagare Tim. Allt detta kommer mig osökt att tänka på Tim när jag hör en speciell låt. Han sjunger nog den för mig inom sig :-)


Klockrent :-)


Ja vad vore livet utan dessa underbara varelser?? Mycket mer tomt i alla fall helt klart.


Natti

Hej Hopp


I morgon åker Hannah på konfirmationsläger i 10 dagar. Det kommer kännas knepigt att hon är borta så länge. Men jag hoppas att de får roligt såklart.
Har börjat en ny kurs nu, Socialt Behandlingsarbete,,en väldigt tuff kurs verkar det som med studiebesök, filmrecensioner och massa lagar och grejar så mycket att läsa. Smart att lägga en sån kurs sist när man nästan nu spyr på att plugga. En sån kurs borde legat först istället. Men jaja,,det är bara att lägga in växel nr 2,,eller nr 5 kanske :-)

Hundarna mår bra. Lite småkrämpor men inget annat. Tim klarade sig bra från att ha tuggat i sig kaninbenen. Kanske var det sparrisen som hjälpte. Vad vet jag. Men jag har inte märkt något på honom i alla fall. Allt har kommit ut som det brukar göra så att säga. Det har det däremot inte på Zingo som har haft förstoppning i två dagar. Men med lite matolja på maten så löste det sig oxå. Tror inte att man hade klarat sig utan alla dessa underbara huskurer. Tritons hot spot har oxå läkt ihop fint. Hämtade ut penicillin utifallomatt. Men har inte behövt ge honom det. Skönt att ha det hemma i alla fall i fall det skulle behövas.

Imorgon ska jag till tandläkaren äntligen och laga mina två tänder som har varit halva ett bra tag nu. Är inte rädd för tandläkaren alls men däremot för den saftiga räkning som kommer att följa på detta. Blir väl nudlar resten av sommaren haha. Finlandsresan är helt klart hotad ialla fall tyvärr. Men sånt är livet,,hälsan är alltid viktigast.

Annars är det inget speciellt som händer. Mina grönsaker i landet fortsätter att växa och det är riktigt roligt att se. Provsmakade rädisorna häromdagen då det är de som leder i växthastighet :-)

Nej nu ska jag sova och drömma om lyckliga tider,,förhoppningsvis.
God natt alla därute..ciao

Livet ska vara som en fjäril i en sommarvind

Ett härligt citat från filmen "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" som jag och Carro precis har tittat på. Tänk om det bara kunde vara så oxå :-)
I dag har jag arbetat och sen hemåt i regnet. Nu har det regnat i 4 hela dagar och snart flyter väl mina rädisor upp av sig själva ur grönsakslandet. Känns som höst igen. Men enligt alla orakler så ska det bli fint i Juli. Hoppas verkligen det. Då har ju Hannah sin konfirmation och allt. Det ska bli trevligt att få träffa lite släktingar igen.
Har nu skrivit slutprov i min näst sista kurs. Som vanligt kom det inte med något som jag hade pluggat på men jag hoppas att det går bra ändå. Så nu är det bara en kurs kvar på fem veckor sen är jag färdig undersköterska. Hoppas att jag får stanna kvar ett tag på mitt nuvarande jobb där jag trivs oerhört bra även om det är en bit att köra. Å andra sidan så är det ju en bit att köra till det mesta härifrån.

Barnen har slutat skolan och har nu ett långt härligt sommarlov framför sig. Det blir inga extravaganza utflykter eller resmål i sommar dock då jag ju är fattig student:-9 men bara det blir bättre väder så kan man ju hitta på saker ändå. Hannah åker på konfirmationsläger på Torsdag och är borta i hela 10 dagar. Det kommer kännas konstigt men hon får säkert roligt och en ny upplevelse att lägga till till de andra i livet.

Carro slutade i går och fick en trevlig avslutning med ett besök på Gekås tillsammans med "moster" Malin. Hon lyckades hitta jättebra saker som vanligt och jag blev väldigt sugen på att åka dit och hitta lite grejer jag med. Men kassan sätter stopp så det är väl bara att acceptera. En vacker dag blir det min tur, det vet jag.

Hundarna mår bra. Blev orolig igår för Tims skull som lyckades vräka i sig en bakdel på en hare som låg i skogen. Matade honom med sparris igår kväll och han verkar som han inte påverkats nämnvärt. Men det är lurigt med de vassa benbitarna. Bara att hålla tummarna.

Hade oxå tänkt att jag snart ska ta och hämta hem "min" lilla Bella några dagar framöver. Men vi får se när det passar. Saknar henne faktiskt hon är en sån gosig vovve.:love:

Nu ska jag lösa lite korsord och sen hoppa isäng för i morgon ska jag upp tidigt och jobba igen. Hoppas alla haft en skön Lördagskväll,,tjing
:love:

När Triton stoppade in hakan i ett märgben.

Hundar kan hitta på och råka ut för de mest konstiga saker. I lördags fick de alla varsitt märgben av mig för att ha som lördagsgodis. Jag har alltid tyckt att det är så bra ben för det tar en stund för dem att hålla på med. Jag tycker fortfarande att det är ett bra ben men har nu förstått att storleken har betydelse. Det förstod jag även innan Tritons bravader men då var jag mest inriktad på att köpa så stora som möjligt för att de inte ska fastna i halsen på dem. Vilket jag läst om då en Golden dog av att ett märgben fastnat i halsen. Men nu inser jag även att tjockleken och längden på benet är viktigt. Detta efter att min älskade Triton lyckats fastna med hela underkäken i ett märgben. Det blev som tur var (för kassan) ingen tur till vetten. Efter mycket om och men och efter att jag ha fått lånat lugnande av granne så fick vi loss benet med en tång. Triton var ju rädd och blev därefter lite aggressiv. Därav det lugnande vilket i och för sig inte bet särskilt bra på honom. Som tur var fick vi ialla fall bort det och ännu en gång ser man hur viktigt det är att inte lämna hundarna ensamma hemma med ben!!

Det satt ordentligt över tungan och läpparna.Stackarn kunde varken äta, dricka eller flämta då tungan satt fast.Så här kan det gå.


Det kan ju oxå bli så att hunden själv hysteriskt försöker få bort benet och skapar fula sår på grund av det. I detta fallet så var ju benet ganska skrovligt på insidan vilket gjorde att det skavde på Tritons läppar när vi försökte dra loss det. Sen ska man ju alltid vara oerhört försiktig med att just dra loss saker. Tänk själv när man var liten och trädde på corona ringar på fingrarna. Det gick ju alltid bra att trä på dem men de var helt omöjliga att dra loss. Min mor berättade även om när min storebror var liten och fastnade med huvudet i en av hålorna på skeppsbron i Göteborg. Det hade ju varit lite värre om hon inte hade fått loss honom dock:-) Haha. Men loss kom han ialla fall mig veteligen.

Annars mår alla vovvarna bara bra. I dag är det regndag och utifrån det så luktar ju hela huset våt hund. Men så är det ju.
Min katt Sagah har en friare som stryker omkring här. Hon verkar dock inte det minsta intresserad utan springer in så fort han kommer. Tur är väl det. Grannen härnere fick kattungar för ett par veckor sen och de är såååå söta.
I dag ska jag plugga,,måste ta mig i kragen då det är slutprov på fredag.
Annat roligt (betydligt roligare) som händer framöver är Hannahs konfirmation den 4 Juli. Jag ska hjälpa till på Borås utställningen den 3 Juli och eventuellt ska jag åka till Finland i slutet av Juli. Däremellan ska jag jobba hela sommaren och åkte precis på att jobba Midsommardagen så det blir en lugn midsommarafton i år. Men pengarna som det inbringar är välkomna.
Ha en fortsatt härlig dag :love:


RSS 2.0