Sommarens dofter

Ja sommaren luktar av nyutslagna blommor, nyklippt gräs, havets salt och tång och mycket annat. När man är hundägare kan dock sommaren bestå av andra dofter :-) Till exempel när käre Triton i går morse kände för att rulla sig i någon form av skit. Då består hela dagen därefter av en svag doft av just skit. Samtidigt tar Tim sig ett bad i ett härligt dike fyllt av dy. Då blandas den härliga doften av skit med den härliga doften av dy och lägger sig som ett litet dimmoln som existerar var du än vänder din näsa. Hundar är underbara och jag skulle aldrig vilja byta ut dem mot något även om jag får byta ut sommarens dofter mot mindre angenäma :-) :love:
Två födelsedagsbarn har vi haft i veckan. Triton blev hela 7 år i Onsdags och Tim blev 3 år igår. Det blev lite dåligt med firandet av Tims födelsedag då matte hade mage att lämna honom och de andra hundarna ensamma i flera timmar i går kväll hos två förälskde tonåringar :-) Jag tog mig en sväng upp till Tims uppfödare och hälsade på valpisarna som nu har blivit otroligt söta och fina. Som små tjocka gossedjur stapplade de omkring i sin valphage och busade och åt och sov. Blev ju inte heller jättemycket tid jag kunde ägna mig åt dem då Tims mamma Norah tog mig i beslag tillsammans med sex andra underbara vovvar. Men mysigt var det i alla fall :love: Nu längtar jag ännu mer tills jag ska ta min första valpkull.
Skulle gått på en massagekurs i morgon Söndag hos sjöbygårdens kennel men jobbet ringde och frågade om jag kunde jobba så jag fick prioritera det tyvärr. Hade gärna gått men livet är ju som det är och då kan jag inte skippa en möjlighet till extra pengar..
I torsdags fick vi besök av en stor älg. Den ville antagligen se på semifinalen i Schlagerfestivalen för den stod utanför vårt vardagsrumsfönster helt plötsligt mitt i programmet. Försökte ta bilder men det var tusan att den var så kamouflerad att den inte syntes på bilderna, det var ju lite mörkt oxå. Den var här en stund i alla fall och den var som alltid stoooor,,
I Tisdags var jag och hälsade på Caroline i skolan, skulle lämna lite saker. Carro ville att jag skulle hälsa på djuren och det ville jag med. Skulle hälsa på geten Douglas som var sååååå snäll. Men geten Douglas tyckte INTE om mamma. Geten Douglas gjorde utfall mot mamma i hagen och ville nog helst ha stångat henne till månen :-) Mamma fick en puls på ungefär 300 slag i minuten och kunde inte snabbt nog ta sig ut ur hagen haha. Det var ett äventyr. Men killingarna var gulliga :love:
I dag har jag byggt en provisorisk utehage till kaninerna med hjälp av kompostgaller och buntband. Eftersom den var just provisorisk och inte så där hundra stabil så beslutade jag att den får stå i hundhagen..till hundarnas stora förtjusning. Tim jagade dem litegrann medans Zingo absolut inte tänkte ge sig i första taget. Men kaninerna verkade inte för bekymrade för det. De ser ju hundarna varje dag från sin riktiga bur. Glada blev de i alla fall och gjorde äreskutt i gräset flera gånger. Så underbart gulligt och glädjande på något sätt att se dem skutta omkring. Lagom till den var färdig så kom regnet,,haha lagen om alltings jävlighet har helt klart kommit hit för att stanna ett tag. Nu ska jag städa  här nere på undervåningen, på övervåningen ligger tonåringarna och sover så där får jag vänta en stund. Ha en underbar Lördag. Kramar

Liten har blivit stor 1 Grattis Mammas hjärta :love:



Liten har blivit stor 2. Grattis på dig oxå sötast :love:



Kaninerna på sommarbete

Grillkväll och Sår

Söndag idag och jag har stämt träff med tvättmaskinen och torktumlaren:-) Inte så kul men hade desto trevligare igår då vi hade grillkväll med brorsan och hans flickvän. Vi fick ett fantastiskt väder, strålande sol som gjorde att vi kunde sitta ute och äta. Man tackar för det. Tack Tomas och Malin oxå för mina och Carolines presenter, det värmde <3
Det blev som sagt en trevlig kväll, Hannah och hennes kompis Sandra tältade i vår trädgård och det gick ju bra. Zingo hade nog gärna velat sova i tältet han oxå men det satte jag stopp för då jag inte skulle haft den minsta lust att gå upp mitt i natten och ta hand om en gnällande pudel:-) Men det kanske hade gått bra. Vad vet jag. I dag hade Hannah och Sandra kakförsäljning utanför Ica i Åsa. De samlar in pengar till sin klassresa som går av stapeln i Juni. Så här var även storbak i går kväll och det blev riktigt lyckat då alla påsarna såldes:-)
I dag upptäckte vi en mindre trevlig sak och det var att Triton har fått värmesår igen. Det har börjat på benet precis som det gjorde förra gången. Bara att ta fram trimmaskinen och raka bort samt ta på antibiotika salva. Eller ja, bara och bara,,han hade ju ont när jag rakade så han gjorde ett utfall mot mitt huvud , så munkorg på så gick det bättre. Glad att han inte bet mig utan bara markerade. Undrar varför han har börjat få alla dessa sår,,kan det ha med ålder att göra?? Låter ologiskt men man vet ju inte..ska ta ett snack med vetten vid tillfälle. Här kommer nu ett gäng bilder, även på den underbara tekannan som jag fick av Carro samt från grillkvällen och lite på vovvarna..
Ha en härlig Söndag
Kramen <3

Middagsbordet före dukning:-)


Carro och Hannah dukar fint:-)


Den goda salladen :-)


Potatis och fetaostpaj:-) Färsk oregano i kruka.



Gästerna har anlänt, middagen färdig att serveras:-)



Mina fina presenter :love:



Min otroligt fina Labbe tekanna som jag fick av Carro :love:


Zingo bokade en sittplats :-)


Tim väntade och väntade på att någon skulle tappa mat på golvet:-)

Fredag

Åh du härliga ljuva fredag! Eller inte? Ska jobba ikväll så ledig är inte jag ialla fall. Dessutom ska jag jobba i morgon förmiddag oxå:-) Men det är bara roligt. Här har inte hänt så mycket de senaste dagarna. Jag har pluggat rätt friskt denna veckan och blev färdig med min inlämningsuppgift redan i Onsdags. Hundarna mår bra. Väldigt hässjande på dem nu på promenaderna då vi ju haft så otroligt varmt och skönt fastän lite kvavt. Det åskade igår eftermiddag och nu på morgonen. Lite svalare idag dock men som sagt så tycker vovvarna att det är varmt och tungt att gå långpromenader,,vilket vi givetvis gjort ändåså:-)
I morgon blir det mys. Då kommer min bror Tomas och hans tjej Malin över på grillkväll med allt vad det innebär. Det ska både bli gott och roligt att få träffa dem igen. Tänkte mig lite Grekiskt tema då faktiskt. Med lite fetaost och oliv inslag. Mums! Om vi har tur så regnar det inte så vi kan sitta ute och kanske till o med ta ett parti kubb :-) Vi får se. Önskar alla därute en underbart Trevlig Helg :love:

MVG:-)

Fick mitt efterlängtade MVG i psykiatri kursen. Det känns så himla härligt och skönt. Igår jobbade jag sent och det var en ganska tuff dag men å andra sidan är det de tuffa dagarna man blir stärkt av och därifrån som man får sin erfarenhet. Man lär sig vad man ska göra men det är även viktigt att begå misstag för att lära sig hur man INTE ska göra..hmff,,Men så är det. I dag skiner solen och det är riktigt varmt ute. Triton tog sig en sväng om i leran och ser nu ut därefter. In kommer han inte förrän den har torkat och trillat av,,kanske någongång runt Jul:-) I går när jag kom hem från jobbet så hade Hannah städat ännu finare än förra gången. Helt otroligt gulligt. Golven var sopade, köket glänste och det var undanplockat överallt. Fantastiskt härligt och så himla omtänksamt och rart av min kära lilla goa underbara dotter. Man blir alldeles varm i hjärtat faktiskt. :love: :love: :love:
I dag är det pluggboken som gäller som vanligt. Men sitter och tänker på de goa valpisarna som nu blivit lite större. Nu är det verkligen snart hög tid att åka upp och hälsa på dem. Men måste ha råd att tanka bilen först:-) Sånt är livet. Men man hoppas att det bara kan bli bättre från och med nu. Tänk positivt så löser sig det mesta. Det skär lite i hjärtat att veta att tiken som jag skulle köpt valp ifrån snart ska valpa men återigen,,det blir min tur nästa gång.
Livet går upp och livet går ner och man måste hålla i sig i svängarna:-) Fast just nu känns det såhär :-)
" Jag vaknade i morse, så var den dagen förstörd" Svenskt Ordspråk :-)
Tjing

Sötaste i världen börjar bli stora :love:


17:e Maj

Hej hopp vad tiden rusar fram. Nu ska jag snart iväg och arbeta tills sent ikväll. Hundarna blir så ledsna men de är ju ialla fall inte ensamma hemma som tur är. Då hade det aldrig gått. I går fixade jag iordning lite på baksidan. La ut lite snygga stenar i gruset och krattade bort alla löv samt tog bort utekaninburen. Ska försöka komma på någon annan lösning till utebur åt dem. Jag fick vattna allting oxå för jag hade inte vattnat så mycket då jag trodde till 100% att det skulle komma regn. Men nej då, inte en regndroppe på hela helgen. Vilket man ju i och för sig är tacksam för. Annars så blev det en slapp och slö dag igår. Hundarna fick gå långpromenad på morgonen och promenad i skogen på kvällen. Annars har här inte hänt så mycket. Såg ett ganska konstigt fenomen i Lördags. Helt plötsligt började det ryka på ett par ställen i gräset bakom huset. Precis som att det låg en cigarettfimp och rykte. Så himla konstigt. Tror att det var på minst fem ställen. Det rykte några sekunder och sen försvann det. Undrar vad det var för något. Kanske lite spöken som visade sig :-) Vad vet jag, knepigt var det i alla fall. Röksvamp kunde det inte vart då jag kollade och någon svamp finns inte. Ja ja, Naturen är mer underlig än vad vi vet om. Nej, nu ska jag packa mig iväg. Ha en härlig Måndag..Kramisar :love:

Snyggingar

Lördag

I dag har jag verkligen ansträngt mig ute i trädgården. Satt fröer i grönsakslandet, rensat ogräs, satt lökar och lite sånt diverse. Samtidigt har jag tvättat, lagat mat och vart ute med vovvarna. Mina dyng skulle behöva bestå av mer än 24 timmar för jag tycker det är alldeles för lite. Nu är jag helt mör i kroppen men det känns bara härligt. Ansiktet glöder oxå för idag har det varit otroligt varmt och soligt nästan hela dagen. Åskan mullrade ett tag i fjärran men när åskmolnen kom hit så splittrades de bara och fram kom solen. Jag satt ute och åt min middag och dessutom fixade jag grillade hamburgare till maken lagom tills att han kom hem. Jag tror det var uppskattat:-) I morgan ska jag fortsätta och göra i ordning på baksidan huset. Men efter att jag är färdig med det så ska jag bara slappa och slappa resten av dagen. Jo såklart ska hundarna få sitt. Men det kan faktiskt vara väldigt rogivande att gå med hundarna i skogen oxå. Om de inte kladdar ner sig med lera förstås då för då får man att göra efteråt. Nej, nu ska jag lägga några patienser och sen ska jag lägga mig själv. Hoppas er Lördag har varit lika härlig som min :-)
Natti :love:

Fredag

I går körde jag ett storstädsrace i hela huset. Vi hade nioårig förlovningsdag igår:love: Jag fick en paket chokladhjärtan och en lott som jag inte vann något på. Carro överraskade mig med en kanonfin tekanna oxå som jag fick i försenad födelsedagspresent. Den var så himla fin med en labrador på,,tack hjärtat :love: Sen kom jag på att jag var tvungen att göra färdigt min inlämningsuppgift för veckan och det slutade med att jag satt uppe till halv tolv. Klockan fem i tolv när jag precis hade somnat så ringde min mobil och det var någon som hade ringt fel..Tack liksom :-( För i morse gick jag upp kl 0515 för att jag började jobba kl 0700. Så kan det vara ibland men jag har faktiskt inte varit så trött idag. Förrän nu då :-) Idag har jag satt lite fröer. Bland annat Tagetes, Iris, Runner Bean och ärtskidor samt violer och något annat som jag inte vet vad det var då fröet kommer från England. En röd blomma ska det bli så småningom i alla fall. Kunde ju ha jobbat mig med att kolla upp på nätet vad det är för blomma men å andra sidan så kan det vara spännande att se med egna ögon när de väl kommer upp,,OM de kommer upp vill säga. Jag har ett litet minidrivhus så det är väl bara att hålla tummarna för att det blir ngt. I morgon ska jag sätta lite grönsaker. Tomat, Dill, Persilja, Morötter, Sallad osv. Om det blir fint väder vill säga. Men det ska det ju bli enligt alla experter. Hundarna mår bra. Är ju lite ledsna när jag åker till jobbet men de har haft det bra här idag för de är ju ialla fall inte ensamma. De har återhämtat sig efter badet och rengöringen. Återhämtningen bestod i att snabbt som ögat dagen efter ta sig varsitt lerbad. Ja inte Zingo då men de två andra skitgrisarna :-) Det kan ju vara farligt att vara ren för länge. Dessutom är det ju oerhört bra att bada just i lera när matte precis har skurat golven :-) Som sagt,,rent och fint är inte ngt för mina killar:-) Nu har jag precis hämtat Carro och hennes kompis. De har varit på Liseberg och kom hem med en 2 kilos ask med Toblerone. Mums,,jag fick smaka en. Det var väl snällt hehe. Men å andra sidan ska jag inte ha mer än en. Nu ska jag hoppa i sängkalle och njuta av tanken att jag inte behöver gå upp i morgon bitti. Nästa gång jag jobbar är på Måndag så två sovmorgnar på raken är ju inte helt fel. Natti Natti. Bild på min fina tekanna kommer i dagarna,,Kramen

12:e Maj

Först vill jag tacka de som kom ihåg mig på min namnsdag,,tack det värmde:-) Jag firar ju inte namnsdagar precis men det är ändå roligt när någon säger grattis. Min mamma skickade till och med ett kort och det var ju urgulligt :love: I dag har det varit hundrenoveringsdag. Alla tre hundarna är nybadade, öronrensade, kloklippta, tandborstade och det enda som återstår är att jag ska lägga fästingmedel på dem. Men det gör jag ikväll strax innan de ska sova. Så nu är man ganska mör i kroppen. Blev precis färdig och jag började runt klockan 14. Snacka om att det tar tid. Men nu blir inte nästa bad förrän till hösten. Åtminstone inte för de stora hundarna. Nu ligger de och blänger på mig och tycker att det har varit en fruktansvärd dag,,hihi. Men det är bara att stå ut när matte är på det humöret. Ute har det regnat hela dagen. Dessutom blåser det så förmodligen är de lika sketna i morgon igen,,suck. Men de är i alla fall rena idag :-) Man får vara glad för det lilla. Blommorna som vi satte i krukor i går fick vi flytta in i vedboden. En av dem är mer eller mindre halvdöd eller ja,,,nästan heldöd,,av kylan i natt. Lyckliga Lotta heter den blomman, så nu kan man säga att Lyckliga Lotta är död :-) Låter ju trevligt:-)
Pluggat har jag inte gjort så nu har jag bara i morgon på mig att bli färdig,,hej och hå. I morgon är det kristi himmelfärdsdag och nu är alla barnen lediga från skolan. Vilket innebär att jag återigen har sovmorgon. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag vakna tidigt ändå.
Nu ska vi käka dajmglass med vispgrädde och kolasås,,Beach 2010??? Vad är det för något :-)
Ciao bellos och bellas :love:

11:e Maj

I dag har jag varit ledig men åkte in till Kungsbacka i morse med Caroline. Var och handlade lite på Willys medans hon var i väg och sen hem till vovvarna igen. Hade en vision om att jag skulle städat idag men så blev det inte :-)
I stället blev det långpromenad med grannen och hennes hund i skogen tillsammans med mina tre. Jösses vad de var bångstyriga idag,,lyssna fanns inte på kartan,,inte ens Tim hörde på det örat idag. Lerbad blev det som vanligt och lite annat bus. I dag har vi satt blommor i våra krukor på altanen,,eller ja snarare Patrik har satt blommor i krukorna medans jag var ute. I vilket fall som helst så blev det väldigt fint. Det lyser upp med en gång och nu blir humlorna glada för de har vart här och surrat men inte hittat något att sätta sig på. I alla fall inte i vår trädgård :-)
Tim brukar vara glad i att jaga humlor och han har ännu inte lyckats fånga någon. Nu är jag så himla trött att jag ska hoppa i säng och drömma om lyckliga tider :-) I morgon är det en ny dag och det är bara att sätta sig med böckerna och börja råplugga inför inlämningsuppgift  nr 1 som ska vara färdig på Torsdag kväll senast. För på fredag jobbar jag igen :-) Ciao bellos :love:

10:e Maj

I dag har det varit underbart skönt väder åtminstone på dagen. Två promenader vid havet har jag tagit och det är så underbart med den salta sköna doften av tång och hav. Helt klart läkande för själen. Kom nyligen hem från jobbet och möttes av ett städat kök och iordningplockat lite varstans. Goa goa barn som har gjort det för mig. Så roligt att komma hem till och man blir stolt och glad över att de tänkt på sin gamla mamma :love: Vovvarna blev oxå glada förstås,,Triton skällde i säkert 10 minuter av upphetsning för att jag kommit hem,,eller oxå skällde han ut mig för att jag varit borta sålänge. Det är svårt att avgöra vilket av det :-) Vill oxå tacka Hannah och hennes goa kompis Sandra för att de hade tagit en promenad med dem på eftermiddagen,,ni är bra snälla och jag är otroligt tacksam för att ni gjorde det,,tusen kramar till er. Nu är det snart hopp i säng som gäller. Ska upp tidigt i morgon oxå,,en sovmorgon hade inte suttit fel men det kommer snart igen. Känns så fantastiskt skönt att jobba just nu så jag går mer än gärna upp. Fast i morgon är jag ledig men ska iväg på annat. Drömmer om att kunna starta upp min kennel snarast oxå. I dag fick jag en liten försändelse från SKK och det kändes kul. Ska i alla fall snart börja bygga på hemsidan. Men resten av veckan så är det ju plugg och åter plugg som gäller. Har ju en ny kurs nu och inlämningsuppgifter ska in som vanligt. Det ska bli såååå skönt när jag är färdig. Vilket är om 10 veckor.  Natti alla därute!

9:e Maj

Jobbat i dag oxå och det gick lika bra idag. Var dock lite mer trött då jag inte sovit en blund nästan i natt. Var uppskruvad på något sätt igår kväll då jag skulle gå och lägga mig så jag fick inte någon ro i kroppen och vaknade till av alla möjliga ljud ända fram till klockan 0500 då jag var jättetrött men då var det ju bara en timme kvar tills jag skulle gå upp :-( Nåväl. I natt har jag ju tid på mig att sova då jag inte börjar förrän kl tre i morgon.  Nu på kvällen fick jag en sån där rastlöshet i kroppen och kände att Nej nu måste vi utanför hemmets väggar allihop. Så vi stuvade in tre vovvar och två barn+två vuxna i bilen och åkte ner till havet. Premiär för i år alltså för lite hundbad. Den som badade mest var Triton som simmade ända ut till ett nät och jag är mer än tacksam att han inte trasslade in sig idet. Ska även tillägga att det var ett nät som ligger grunt och att det är otroligt långgrunt där på den stranden så han hade inte kunnat drunkna om han trasslat in sig men det hade ju blivit jobbigt. Men nu gjorde han ju inte det så istället blev det ju en härlig simtur för honom. Jag kan dock tänka mig att även om det är långgrunt så är det ju kallt i vattnet men det tycktes inte bekomma honom det minsta. Det var ialla fall väldigt fridfullt och hundarna sprang omkring i solnedgången med riktiga vårskutt. Precis när vi skulle gå hem så träffade vi en dam med en liten hund, en tik. Damen ville så gärna att hennes hund skulle leka med någon av våra hundar och hon valde Tim och framhärdade att nej då, det var ingen fara för hennes lilla hund var så tuff. Det var hon oxå,,och Tim är snäll men han är väldigt klumpig så det passade inte lilla minifrökenvovven. Nej, ibland så har faktiskt storleken betydelse :-) Även om de inte inser det själva,,Tim ville ju leka på labbevis,,med andra ord med hela hela kroppen utan undantag :-) Här kommer lite bilder att njuta av. Ha en fortsatt lovely evening :love:

Bus i solskenet:-)



Finns det något gott att tugga på i denna salta sörja?


Tim i stilstudie,,Beach 2010? Huka er grabbar, jag är snyggast i stan :-)



Livet på stranden är härligt matte! Till och med jag blötte ner tassarna :-)



Ingen fisk i det nätet! Ingen Triton heller som tur var:-) Han njuter av livet :love:

8:e Maj

Efter en lång jobbig natt vaknade jag tidigt idag. Har fortfarande ont i magen och jag har ingen aning om vad det beror på. Det blev i alla fall en tidig tur ut i skogen med vovvarna idag. Lugnt och fint i skogen och grabbarna sprang på som de brukar. Sen gick jag hem och käkade havregrynsgröt. Tänkte att jag nog måste ha något som lugnar min mage lite. Det var faktiskt fantastiskt gott och efter det har jag inte haft ont i magen mer. Sen gick jag faktiskt och la mig en stund innan jobbet. Började kl 15 idag och har precis kommit hem efter en mycket trevlig dag. Så himla härligt att få prata med arbetskamrater igen! Dagen har ändå gått ganska fort och nu ska jag strax hoppa i säng för i morgon börjar jag tidigt. Det enda som är tråkigt är ju att lämna hundarna. Men de har ju inte varit ensamma hemma för både Patrik, Carro och Hannah har varit hemma hela dagen. Tim sörjer så när jag åker bara. Han tittar på mig med förtvivlade ögon,,å andra sidan blir de ju så glada när man kommer hem så att det ena tar ju ut det andra :-) Nu ligger Tim här nästan på mina fötter. Snacka om trogen hund,,eller kan det bero på att jag har lite jordnötsringar i en skål?? hihi..Har ju gett mig fanken på att komma i mina gamla byxor igen. Så nu är det bara gott på lördagar som gäller!! Det är ju en himla synd och skam att låta hela nya fina kläder bara ligga där. Nej,,så får det inte vara..skärpning. Det är ju så himla mycket lättare att låta bli när man arbetar..
Sov gott alla där ute :love:

7:e Maj

I dag var det dags för slutprov i Psykiatrin. Som vanligt känns det som att det gick sådär. Har haft fruktansvärt ont i magen ända sen i natt och det har inte gått över ännu :-( Här blåser det storm för tillfället. Ska strax åka iväg för att hämta Carro i tvååker. Sen blir det en lugn fredagskväll framför Tv:n. Ska ju jobba i morgon så får ju vila upp mig innan det:-) Skulle egentligen ha städat när jag kom hem men var så vansinnigt trött då jag sovit så dåligt i natt på grund av magen. Vi har i alla fall varit en tur i skogen och hundarna har fått springa av sig. Man fick ju kolla lite extra så att man inte får ett träd i huvudet när det blåser såhär. Flera träd på min runda ser ut att kunna vika sig när som helst. Nu känner jag mig så matt så jag orkar inte skriva något mer. Önskar alla därute en Trevlig Helg och en härlig fredagskväll,,Kramen

6:e Maj

I dag har varit en helt vanlig dag. Det enda som gjorde den ovanlig är att jag gick upp klockan elva. Kan inte förstå mina vovvar som inte väcker mig utan snarare ligger och snarkar mer än vad jag själv gör vid den tiden. However så är det ganska jobbigt att sova så länge för man kommer in i någon konstig dvala som biter sig fast ett par timmar. Har suttit och pluggat största delen av dagen. Ska ju som sagt hundra gånger förut skriva slutprov i Psykiatri i morgon bitti. Fick ett litet arbetsschema idag av min chef på Capio. Så nu blir det till att arbeta hela helgen. Ska faktiskt bli roligt att komma utanför väggarna lite. Har ju suttit här mer än ett år nu. Man är lite kel på det hela men nu är det ju inte mycket kvar. Två promenader med hundarna har det blivit idag oxå. Inte ett enda djur har vi sett idag så det blev lugna och fina promenader. Känner mig fortfarande störd på att jag inte kan köpa min valp,,men som sagt,,inte mycket att göra något år. Jag ska spara som en tokig och köpa en nästa sommar. Så får det bli!
I dag ringde äntligen Carro från skolan. Hon verkar ha det bra ialla fall och imorgon ska hon ju hem igen. Ska bli skönt att få hem min äldsta dotter :love:
Är lite orolig för Agnes, vår katt, hon har varit borta ända sen igår kväll. Hon brukar alltid dyka upp för att komma in och äta ett par gånger om dagen. Usch man blir orolig och jag vill att hon ska komma NU..bara att hålla tummarna.
Nu ska jag fortsätta plugget. Gäller ju att kunna memorera ett gäng inför morgondagen. Sen börjar en ny kurs som heter Socialpsykiatri,,hej och hå. Men det ska nog gå bra. Känns som att kurserna går in i varandra ganska mycket och saker upprepas om och om igen,,ex Freuds teorier samt Maslows behovstrappa,,väldigt populära saker.
Kramar i massor :love:

5:e Maj

Inte så länge till då:-) Snacka om att man vänder på dygnet när man inte behöver gå upp på morgonen:-) Skulle gått på min första jobbintervju i morgon men avbokade den precis. Något mer spännande och attraktivt dök upp och givetvis hugger jag det i första hand. I dag var det stor aktivitet i skogen. Åh vad jag önskar att jag hade haft en grym kamera i såna lägen. Först stod det ett rådjurskid i kohagen och stirrade på oss. Jag hann koppla alla hundar utom lilla Zingo som givetvis skulle jaga det. Vilket han oxå gjorde. Han jagade upp det på en bergsknalle som ligger strax bakom hagen sen orkade han inte mer. När han kom tillbaka så gick vi tvärs över hagen och jag släppte Tim då jag var helt säker på att rådjuret var borta...Vad dyker upp i stället då??? Jo megaälgen igen. Hon stirrade på oss. Tim stirrade tillbaka men jagade aldrig bort den utan skällde bara till två gånger. Hon sprang givetvis iväg. Då vänder jag på huvudet och ser två små bruna öron fladdra bakom en trädstam..På med koppel på hundarna igen för där ligger en älgkalv... Jojo,,fint tänker jag. Nu har vi skrämt bort mamman till kalven. Så det fick bli koppelpromenad resten av vägen genom skogen. När vi närmar oss kohagen igen så ser jag hur Älgmamman går tillbaka till sin unge..suck så skönt. De fann varandra igen och nu blir det andra vägar eller helt enkelt bara koppelpromenader en tid framöver. De är så himla vackra djuren i skogen och jag vill inte störa dem fast jag vill gärna titta på dem såklart :-) Jag ska plocka med mig kikaren nästa gång. Sen får man ju vara lite försiktig för en arg älgmamma kan ju bli lite farligt att möta:-) Något mindre vackra djur är ju fästingarna,,nu har de verkligen satt sig. I går plockade jag 17 st på Agnes, vår katt och ändå hade hon en kvar i morse. Nu blir det till att inhandla fästingsmedel av något slag. Min väninna hade köpt en liten kula som man hänger om halsen på hunden. Kulan ska tydligen framkalla ljudvågor av något slag så att fästingarna blir bortskrämda,,undrar om det funkar?? Det som jag tycker är jobbigt är när man måste hänga saker om halsen på vovvarna. Mina brukar ju få fnatt och busa med varandra och då är det dumt med saker som hänger om just halsen,,vi får väl se vad det blir för fästingsmedel iår. Nu ska jag krypa ner i sängen och drömma,,i natt drömde jag att Patrik åkte till månen med en sån där Hangglider sak,,,mycket märklig dröm..får väl se vad det blir i natt...
Natti Natti :love:

4.e Maj

Konstigt och tomt utan Caroline hemma. Men det är säkert en härlig upplevelse för henne så man får tänka så. På grund av detta så blev det ju sovmorgon för mig i morse. Vaknade inte förrän kl 0900. Härligt men det blir lite fel ändå. När barnen hade åkt till skolan så gick Patrik och Jag en härligt lång promenad med hundarna. Vi var ute säkert i två timmar och vandrade i rena trollskogar. Vi såg ett rådjurskid och en trana. Givetvis badade hundarna i lera och Triton ser nu ut därefter. Zingo har rullat sig i nerfallna fröskidor och har små små korn inrullade i sin lockiga päls. Så nu grabbar är det nära till det årliga vårbadet:-) Alla tre! En sån dag när man badar alla tre så har man helt klart gjort sitt när kvällen kommer:-) Nu har vi precis käkat middag. I dag blev det skinkschnitzel i champinjonsås med potatis. Mums vilket gott kött! Men stackars familjen får äta griskött varje dag nu sen vi köpte grisen hihi. Men det är inte fel helt klart. Man kan faktiskt känna hur färskt det är. Nu är det dags för promenad med hundarna igen. Molnen tornar upp sig och jag skulle tro att antingen hagel eller en rejäl regnskur är på ingång så det gäller att snabba sig.
Tittade på Bonde söker fru igår och fick en del goa skratt. Tycker att alla bönderna bara är för söta och goa. Hade jag inte varit gift så,,hehe.  Det är ialla fall ett av mina favoritprogram men nu får man väl vänta till hösten innan fortsättningen kommer. I går var det ju bara presentation av dem alla. Men den som väntar på något gott :-)
Nej,,ut i skogen vi gå hej och hå-
Hej sålänge :-)

3:e Maj

Solen skiner i dag oxå. Det är så härligt tycker jag man får passa på att njuta så länge den visar sig. I går träffade jag äntligen på en älg. Jag har undrat vart de har tagit vägen. Ett tag så träffade jag ju älgar varje morgon i skogen, men på sistone har jag inte sett en enda. Trodde att det kanske var vargarna som skrämt bort dem men nu som sagt stötte vi på en igår. Jag var uppe på min vanliga kulle med hundarna när jag såg ett par öron fladdra bakom en nerfallen trädstam. Trodde att det var ett rådjur så jag kopplade hundarna för jag vill inte att de ska jaga dem då de kanske har kid i magen. I alla fall så började vi gå och helt plötsligt reser sig en stooor älg upp och springer iväg. Den hade tagit sig en eftermiddagsvila i gräset och där kom vi och störde. Zingo var den enda som var lös och den lille skulle ju till att jaga den. Men älgen brydde sig inte nämnvärt om den lille lurviga vita saken. Så nu är allt i sin ordning. Älgarna har kommit tillbaka och kanske man kan förmoda att vargarna är borta nu då?? Hoppas det. Nu har jag precis kommit in från morgonpromenaden och väntar på att Carro ska resa sig upp så jag kan köra henne till skolan. Hon ska ju vara borta hela denna veckan så det blir en ny upplevelse för henne. Sen ska jag sätta mig med mina böcker och göra mitt bästa för att väcka hjärncellerna till liv och memorera Psykiatrin. Ha en härlig Måndag :love:

2:a Maj

Solen skiner och himlen är blå, å vad det är skönt att leva då:-) I dag blir det nog inget speciellt som händer. Det är en inoff utställning på Tjolöholm och jag känner en som ska ställa sin pudel för första gången. Men jag vet inte om jag ska åka dit och titta då ingen vill följa med mig och jag känner för sällskap:-) Dessutom har jag ju en del att syssla med här hemma som vanligt. Tvätten blev inte riktigt färdig igår så den finns kvar och hundarna ska ju ha sitt. Sen ska Hannah hämtas hem och mat ska inhandlas då Carro måste ha en del med sig till skolan för hon ska ju bo där en vecka nu.  Dammsugaren borde få göra sitt oxå då man nu redan efter förra dammsugningen (tisdags) har hemmet fullt av hundhår, små pinnar och diverse annat som vovvarna dragit in. Nej, nu ska jag hoppa in i duschen, skriver mer lite senare..Njut av Solen :love:

1:a Maj

Livet suger verkligen ibland. Men som jag brukar säga, alltid glädjer det någon :-9. Dagen idag började med att sortera ett gäng tvätt och köra igång tvättmaskinen. Sen blev det promenad med vovvarna. Det blev koppelpromenad idag då Lördag är en sån dag då febril aktivitet pågår både i skogen och hemma hos folk på gårdarna i och med att alla är lediga. Å andra sidan har vi under tre års tid bara stött på en människa i skogen en endaste gång. Men man vet ju aldrig. Jag vet att de brukar rida i skogen för de lämnar vissa spår efter sig som ofta är färska så att säga :-9 Så de kanske inte tycker det är så kul om tre hundar kommer flygande efter deras hästar även om de inte skulle göra någon något illa så kan ju folk bli skrämda. I går blev en lugn valborgsmässoafton. Hannah är ju hos sin pojkvän och Carro och jag var själva hemma. Vi gjorde lyxmackor med räksallad och vitlöksbröd och det var underbart gott. Sen tog vi en kvällspromenad med vovvarna och efter det tittade vi på en film på tv och åt frukt och mandel choklad. Filmen vi såg hette Mamma Pappa Barn och den hade helt klart sina poäng och ett par goa skratt fick man oxå. Är fortfarande frustrerad för att jag inte kan köpa min valp men det går väl över med tiden. Allt har väl en mening i slutänden och det som är menat ska hända händer väl oxå. Ödet ni vet :-) Nu är det en vecka sen valparna föddes, tiden går fort. Önskar alla en trevlig första Maj,,ut och demonstrera mer er ! :-)
Kram :love:

RSS 2.0