Vår nya familjemedlem

Ska bara lägga in en bild på vår kommande familjemedlem. Jag ville att den skulle heta Cecilia, för då har vi en katt som heter Agnes och en som heter Cecilia. Alla vet väl att det är en bok av Maria Gripe? Agnes Cecilia. Men Hannah som ska få katten ville prompt att den skulle heta Sagah så det får väl bli så,,här är hon tre veckor gammal direkt från grannens höloft..



Nu är det sängen som gäller. Jag har en spricka eller något annat knas i tummen så jag har svårt för att skriva typ..natti kramar

Underbara sommarvärme

Nu är det härligt. För oss människor i alla fall. Hundarna njuter inte lika mycket. De ligger i skuggan och skulle helst av allt inte vilja gå ut alls på dagen. Däremot är det full fart på kvällarna istället. I dag hade vi 34 grader i skuggan här hos oss. Hannah och jag har gått i bikini hela dagen i princip. Ingen större fröjd för ögat att se mig i bikini men å andra sidan vem bryr sig? Här ser inte många en ändå hihi. Vi plockade nästan en liter blåbär idag oxå. Hade massor på vår tomt. De är numera infrusna och väntar ivrigt på att bli en härlig paj någon dag. Vi har mer kvar att plocka så kanske vi kan få ihop till lite sylt oxå. Det är ju aldrig fel att ha på nygräddade pannkakor. Under tiden vi plockade så hjälpte Agnes till så gott hon kunde. I bland fick man en katt tass med utspärrade klor i handen och det känns ju,,men gulligt var det. Hon var med nästan hela tiden och verkad tycka att det var jättekul. Snart får hon en lillasyster oxå om allt går som det ska. Jag och Hannah var hos grannen igår och tittade på deras nytillskott. Sju stycken bedårande kattungar fanns på höloftet och vi har bokat en grå och vit som var hur söt som allra helst. Fåren hade oxå fått ungar och det gick tre små lamm som bara var några dagar i hagen. Konstigt hur söta alla djurungar är. Helt bedårande.
Jag har bokat tid för den årliga vaccineringen av alla våra djur,,katt och hundar alltså. Tog alla fyra på samma dag så det blir nog lattjolajbanlådan på kliniken,,hihi. Men det ska ju göras och dessutom får man rabatt när man kommer med alla samtidigt. Man får ju försöka vara ekonomisk i dessa tider:-)
Det går bra med pluggandet oxå. Fick ett MVG i kursen Etik och Livsfrågor och det känns ju himla malligt då man börjar närma sig de 40 med stormsteg,,eller orkan kanske är ett bättre ord. Hade i uppgift att titta på en film och sammanfatta den i nuvarande kurs och då jag inte för mitt liv kunde hitta " En sång för Martin" så valde jag en som heter I am Sam i stället. Kanonfilm,,titta på den! Handlar om Sam som är utvecklingsstörd och får ta hand om sin nyfödda dotter själv då mamman sticker.,,,rekommenderas starkt! Har även nyligen tittat på "Benjamin Buttons otroliga liv" och även den var kanon med många fina budskap i. LIte filmtips så här i värmen. Kanske man ibland vill gå in i skuggan och slappa lite framför tv:n,,Nu har ju även min favoritserie börjat som jag tittat på i alla år,,Morden i Midsomer. Men det ska helst va lite åskväder när man tittar på den tycker jag:-)
Annars har inget speciellt hänt.Tim åkte på en vattensvans efter att vi hade tränat vattenapportering sist, men det gick över efter ca tre dagar. Han fick lite Rimadyl som jag hade hemma och lite extra omtanke så löste det sig, Men det var ganska ovanligt att se en Labbe som inte kunde vifta på svansen. Tim och Triton är dåliga i magen igen så jag får åka till vetten i morgon och köpa mer Prokolin. Skulle tro att det är värmen kombinerat med att de hittade en stoooor hög med hästskit som de glupskade i sig i skogen när de var lösa...men det är inget fel på deras aptit eller allmäntillstånd i alla fall. . Zingo mår bra och är nyklippt och ser åter igen ut som en kinesisk nakenhund,,,fast jag kallar det skogspudel :-) måste ju vara skönt för honom att slippa all den pälsen nu i värmen, och han är faktiskt den enda hunden som brukar ta sig en liten tupplur mitt i solskenet, det skulle de två andra aldrig kunna tänka sig att göra..
Snart är Juni slut och vi går in i Juli. Har inga speciella planer för sommaren utan vi får ta dagen som den kommer, har ju mitt pluggeri oxå och ingen semester från det. Det enda inbokade är en sommarteater på gunnebo slott dit jag ska gå med min väninna Mia. Det ska bli kul,,nä,,tillbaka till studierna, nu ska ämnet Hälsa avhandlas,,
Njut av livet och av sommaren,,och till alla mina vänner därute,,Jag saknar er,,Puss! En extra varm tanke vill jag idag skicka till min isländska väninna,,tänker på dig,,kram

Dagens ordspråk : Att kunna behålla sina vänner är en större konst än att vinna dem.


Vattenapportering

Ja då var midsommar slut oxå och nu är det bara ett halvår kvar till Jul:-) Vi hade en trevlig midsommar med mycket mycket mat. Usch,,känns som jag aldrig mer vill äta. Men det går nog över:-) Svärmor och svärfar var på besök. Dessutom var Carolines kompis Kim här och det var jättetrevligt. Vi var så många att vi fick ihop till två kubblag och efter många nederlag så vann mitt lag helt plötsligt. Vi hade tur med vädret oxå och det är ju inte ofta man kan säga på midsommar:-)
Så här fint blev vårt midsommarmatbord..:-)


Häromdagen köpte jag en flytande dummy till Tim. I dag kände jag för att prova den så vi åkte ut och letade upp en sjö i närheten. Det tog en stund att hitta ett bra ställe som inte var fullproppat med badande människor och andra semesterfirande varelser men till slut hittade vi en vacker tom plats. Tim fattade galoppen direkt och han skulle nog kunnat hålla på i evigheter om han hade fått men till slut var det dags att avbryta. Vi hade de andra två hundarna med oxå, men Zingo ville inte bli blöt så han stod mest och gnällde på stranden. Triton som alltid har älskat att simma tog det väldigt lugnt och lade sig bara ner på det grunda. Tyvärr är det nog så att han har för ont för att simma,,stackarn. Men han njöt ändå, tror jag. Usch jag vill inte att han ska ha ont :-(
Här kommer lite härliga bilder på Labradoren i sitt esse,,vatten och apportering,,kan inte bli bättre för en labbe tror jag:-)

Inga problem matte,,jag fångade den :-)



Profilbild på världens vackraste labbe :-)



Jag närmar mig målet :-)



Kolla svallvågorna ...



Tävling med lillmatte som oxå vågade sig i vattnet,,gissa vem som kom först i mål..:-)


Efter badet blev det flintasteksgrill och färskpotatis med gräddfil och gräslök,,inte så dumt o det tyckte inte dagens simmare heller som givetvis fick smaka,,,skam vore det ju annars när det är midsommar och allt. Nu väntar sängen igen,,wonderful,,,Natti natti..kramar


Midsommar

Japp då var det dags för ännu en midsommar. Midsommarstädningen är i full gång och vi har varit och kämpat i mataffären tillsammans med minst tusen andra som likt krigskämpar slet åt sig allt vad som fanns av sill, västerbottenost, gräddfil, jordgubbar, gräslök och färskpotatis,,det krävs sitt tålamod att shoppa under såna förutsättningar. Men nu är det färdigt, förutom att jag inte hittade några färska hallon och märgben till hundarna. Dessutom glömde jag röd lök. Men det får man försöka hitta i morgon. Hade tänkt dammsuga o skura golven idag men eftersom Tim fäller så insåg jag att det är lika bra att göra det i morgon. Varför göra något nu som man kan göra senare?? :-) Idag gick jag ut med hundarna i hällande sommarregn men lagom till vi kom tillbaka så sken solen. I går gick Tim sitt sista blodspår på kursen. Eller rättare sagt tre spår. Sen var han dödstrött. Jag skulle hämta Caroline på kungsbacka station då hon kom från Halmstad så jag passade på att ta ut Tim ur bilen och promenerade med honom fram och tillbaka. Han blev helt klart konfunderad över varför han inte kunde få lov att hälsa på alla trevliga människor och dessutom var det framrusande tåget jätteintressant och spännande. Så som sagt så sov han ganska skönt i natt, snarkande och ivrigt drömmande med framtassarna i vädret och i ryggläge,,hehe.
Hann lämna in min första inlämningsuppgift idag oxå i ämnet vård och omsorgsarbete..fråga mig inte hur jag hann men det gjorde jag. Nu ska här badas hundar och lagas mat.,,västerbottenostpaj, räkpaj, potatis och laxpaj,,små alltså,,senapssill och lite annat smått o gott...
Jag vill önska alla en Trevlig Midsommar! Ta det lugnt med spriten,,kram kram
                                                            

Valpar

I dag har Hannah och jag fått förmånen att få passa de små valpisarna. Det var inte många timmar och valparna sov mest hela tiden förutom när de åt. Men jag skulle kunna sitta brevid den där valplådan och titta på dem hur länge som helst för de är så ljuvliga..lite bilder kommer här :-)

Jag kan sova i vilken ställning som helst bara jag får sova :-)



Är jag tjock och go eller?? Äta sova och göra nummer två är livet,,



Jippie,,jag kan ta några små stapplande steg nu,,:-)


Valparna är helt underbara och man vill inte åka ifrån dem när man väl är där. Sötare och finare blir de hela tiden och jag kan tänka mig att det snart är fullt ös i valplådan..:-) Tack för att vi fick hälsa på er:-)

Ska passa på att lägga in lite fina bilder på mina grabbar oxå,,det är så härligt med sommarbilder tycker jag och man får ju passa på att fota när solen skiner. Det är Hannah som har tagit alla kort,,

Hej där!! Bråka inte med min matte!! Ville ni något eller?? :-) Jag kan inte visa fingret men det går lika bra att ha tungan rätt i mun.



Jag vaktar här jag oxå,,snygge golden :-) Värsta filmstjärnan hihi:-)



Nu kommer bollen,,jag vill ha den jag vill ha den,,koncentration,,ska jag hinna ta den före den där klumpiga svarte saken?


Åhhh neeej,,där kom han ju ändå,,o snodde den som vanligt,,:-( I bland är det jobbigt att vara minst,,


Japp,,så var det slut för denna gången. Nu är det dags att börja öppna veckans plugg arbete :-) Bara några dagar kvar till midsommar oxå,,jösses hur ska man  hinna allt,,njae,,det finns ju catering förstås,,hehe
Ciao sålänge

Regn och Slutprov

Japp då har man avslutat ännu en kurs. Idag skrev jag slutprov i kursen Etik och Livsfrågor. Det gick bra,,tror jag. Svarade ialla fall på alla frågor och det är ju i alla fall en bra början:-) Fick ett MVG på min näst sista inlämningsuppgift oxå så jag hoppas på minst ett VG i kursen. Nu går jag direkt på kursen Vård och Omsorgsarbete. Det ska bli intressant.
Barnen har sommarlov nu och det berömda svenska sommarlovsvädret har börjat,,regnet öser ner och temperaturen växlar mellan som lägst plus 5 och när man har tur plus 12. Barnen har tråkigt, hundarna har tråkigt och jag har grymt tråkigt. Det är nu som man borde boka en resa till varmare breddgrader. För när man väl har gjort det så kommer garanterat det vackra svenska sommarvädret,,hehe. Ungefär så känns det nu. Har börjat få hosta och ont i halsen oxå så allt roligt kommer väl på en o samma gång som vanligt. Min äldsta dotter gick ut nian med jättebra betyg och det gör en gammal mamma väldigt stolt. Grattis gumman och bra kämpat!
Snart ska vi åka upp och hälsa på valpisarna oxå, det ska bli roligt då man saknar dem rätt mycket efter att man fått vara med på valpningen. Man får ett lite speciellt band till dem trots att de inte är mina,,så är det. Vi har en gång kvar på Tims blodspårskurs och det ska bli roligt att åka dit nästa gång oxå. Har försökt få tag i blod i livsmedelsaffärerna men det är inte det lättaste. Hade ju tänkt lägga lite spår här uppe i skogen. Men skam den som ger sig.
Annars är det som sagt väldigt dött nu. Vi var en sväng till Ullared och shoppade loss . Men det var mest barnen som fick, vi köpte bara tvättmedel och annat diverse i förbrukningsvaror. Köpte ett gäng glaskrukor som jag ska använda till att plantera om min orkideér i. Men kan inte ta alla samtidigt då vissa blommar och man ska inte plantera om under blomningen.  Annars är det även tomt med projekt just nu. Studierna tar ju ändå sin tid och jag har ju ett gäng veckor kvar så det är bara att köra på.
Köra på borde jag även göra när det gäller att gå ner lite i vikt :-) Lagade dock en riktigt god middag idag. Exprimenterade och resultatet blev Lottas Sjöman :-) Skivad potatis, skivad lök, nötfärs, chilipulver, vitlökssalt och paprika..Lägg i en ugnsform och häll över ett gäng mellangrädde, toppa med riven ost. Servera med en grönsallad. Det blev fantastiskt gott men säkert inte alls nyttigt. Allt gott är onyttigt ju,,suck. Har beställt ett gäng pulver som jag ska hämta ut någon dag. Men jag tror inte att jag klarar att gå bara på pulver igen. Vi får se.
Nu ska jag hoppa i säng o läsa min bok " Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda. En ganska bra bok. Har försökt få tag i filmen " En sång för Martin" idag. Men det verkar helt omöjligt. Är det någon som vet var man kan få tag i den så tipsa mig gärna. Jag behöver den för mina studier.
Natti på er


Valpar, Agilityfinal och blodspår

Nu har det varit fullt upp en tid. Fick äran att vara med på ännu en valpning hos Tims uppfödare. Det var lika fantastiskt denna gången om inte ännu mer fantastiskt då jag kände mig lite säkrare på hur man skulle göra denna gången. Det blev fem underbara svarta labbevalpar, två pojkar och tre flickor. Själva förlossningen var lugn och fin och tiken Niva var hur duktig som helst. Hon var helt enkelt bäst! Nu sitter jag här hemma och saknar de små liven och skulle mer än gärna vilja vara med dem varje dag för att se hur de växer och frodas.

Här är de precis nyfödda,,snuttarna


I Onsdags hade vi avslutning på Zingos agilitykurs, Det var en tävling som avslutning och mitt lille hjärta kom sexa. Han var helt klart bäst men det var ju poängen på hindren som räknades vilket gjorde att vissa valde att gå flera gånger på samma hinder med höga poäng medans vi valde att ta alla hinder. Utan att skryta så klarade Zingo alla hinder med bravur. Jag är sååå stolt över honom. Han fick en liten statyett i form av en vit pudel som pris. Men trots allt så är det ju viktigast att man har roligt tillsammans.
I går kväll var det premiär för Tim att gå blodspår i en skog i Kållered. Detta var riktigt roligt, både enligt honom och enligt mig själv. Tim var jätteduktig även han. Det sista spåret tog han jättesnabbt. Sen på kvällen var han dödstrött och det är så härligt att se sina hundar trötta av att de har blivit aktiverade. Så nu blir det ut i skogen och skvätta blod :-) Får väl passa på innan hösten kommer då jägarna är i skogen. De kanske inte blir så glada om jag lagt ut massa spår som avleder deras jakthundar,,fast tanken i sig är ju väldigt rolig om man nu ska vara lite skadeglad,,hehe.
Plugg är det mycket av nu oxå,,det blir mer och mer och större uppgifter. Får nog sitta i helgen då jag haft fullt upp hela veckan och nästa vecka blir även den full med avslutningar, skatteåterbäring (vilket givetvis innebär shopping) och lite annat smått o gott. Måste nog ta en kurva upp till de små godingarna oxå (valparna) för att se hur stora de blivit,,det går ju snabbt med tillväxten och innan man vet ordet av så rusar de små liven omkring.
Foton på Tim i blodspåret kommer senare då kursledaren sprang omkring och fotade alla hundar med klövar i munnen, skulle tro att vi får dem på sista omgången.
Ha en riktigt härlig Nationaldag i regnet..
Kramar till alla därute

RSS 2.0