Glöm pulvret:-)

Näpp det blev ingen ordning på det här med pulver denna gången heller,,tänkte nog lägga ner skiten för all framtid och ta mig fram på andra sätt. Under tiden tills jag kommit på något bättre så njuter jag av livet,,haha, min karaktär är fantastisk,,nåja är nog inte helt ensam om det.
Tim mår bra igen,,vet inte om det var sparrisen som hjälpte men hans mage är bra nu och det är en välsignelse för honom och för plånboken :-)
De andra mår oxå väl och inget roligt händer här eller kommer att hända den närmaste tiden. Jag pluggar och gör hushållsarbete som vanligt. Carro har helt plötsligt bestämt sig för att börja i en annan gymnasieskola lagom till att jag redan har skickat in alla papper och fixat med allt så nu är det bara att börja om från början. Kommer säkert bli något krångel med det. Hon ska naturbruksgymnasiet i Tvååker,,blir nog jättebra tror jag,,Då hon läser djurvård så blir det ju jättebra om hon går vidare och läser till veterinär..på så sätt kan det ju bli jättebra när man har många djur,,egen privat vet,,kan inte bli bättre hihi,,jojo det är ju ett tag dit och en lång väg att gå. Huvudsaken är att hon trivs och gör det hon vill.  Nu ska jag trycka i mig något gott och börja läsa,,det går så mycket lättare då :-) Ett stort Grattis till Eva och Lasse som blivit Mormor och Morfar..lyckos er..
Tjing

Pulver Dag 1

Ja,,som ni ser så sköt jag på min pulverdiet då min karaktär är helt otroligt dålig,,o så var det ju helg o mys o så. Men idag är det en alldeles vanlig regnig Måndag och en perfekt dag att börja på. Första dagen brukar inte vara några som allra helst problem så jag förväntar mig att den går ganska smärtfritt. Tog ett chokladpulver till frukost (pulvret jag äter heter God Balans) och nu ska jag ut med hundarna som tydligen har haft sovmorgon slöfockarna:-) Tim har varit dålig i magen igen och till och med bajsat blod. Inte bra. Men jag fick en känsla av att det beror på ett märgben som jag köpte på huveröds häromdagen. Det var rökt och gav ifrån sig en massa flisor. Har därför gett Tim sparris,,som han konstigt nog älskade,,för att se om det kan rensa tarmen lite. Annars får det nog dessvärre bli veterinär för min lille pöjk. Han har inte spytt eller visat några andra tecken på att det har fastnat något och han har ett jättebra allmäntillstånd så nu ska det bli intressant att se vad som kommer ut därbak idag. Sånt liv lever man när man har hund,,mycket bajsprat och annat. Man vill ju att de små liven ska må bra full ut.
Näpp ut i regnet..rapport om Dag 2 kommer i morgon och ni kommer nog märka att det blir mer och mer ångestfyllda rapporter hihi,,ända fram till Dag 5 då man kommer in i ett härligt tillstånd,,så,,ha en härlig Måndag
Kramisar

Teater

I går var jag och Mia på en utomhusteater vid Gunnebo slott. Den var kanonrolig och det var längesedan jag fick skratta så mycket. Den hette "Skaffa mig en Tenor" och de som spelade med var bla Ulf Brunnberg och Ulf Dohlsten. Före teatern satt vi och mös med laxfat och mousserande vin och det var underbart gott som vanligt när man är hos Mia. Vi hade även tur med vädret. Inte en regndroppe på oss på hela tiden och det är ju ganska fantastiskt med tanke på vilka monsunregn det har varit hela veckan. Med andra ord en härlig dag och kväll. Välbehövligt mitt i bedrövelsen :-)
I dag blir det storstädning,,ja ialla fall städning. Har varit ute iskogen med vovvarna som vanligt och svettats men det är ju bara nyttigt. Tim och Triton tog sig ett lerbad,,ja nu har den underbara leran gjort sitt återinträde. Zingo är i stort behov av ett bad så visst har jag hur mycket som allra helst att göra.
Idag börjar jag dessutom med pulver igen, för nu får jag inte på mig ett enda klädesplagg så nu är det akut. Mer blogg om pulver kommer senare,,Jag ska låta er veta precis hur det känns och hur det går och hur mycket jag minskar i vikt,,intressant som tusan. Pulver är ju en vetenskap i sig och sist när jag gjorde det så lyckades jag hålla mig till pulver i hela sex veckor. Denna gången ska jag börja med att rikta in mig på tre veckor,,rapport kommer som sagt senare. Om det är någon annan därute som oxå ska börja eller som håller på så blir jag gärna peppkompis:-) Hör av er i så fall..Det är alltid lättare att vara minst två.
Nu ska jag fajtas med dammsugaren och skurmoppen och vovvarna kommer väl bli lika sura på mig som vanligt. Skickar en extra kram till min Pappa idag som mår lite dåligt,,Krya på dig kramis




Höst ??

Vart tog den underbara solen och värmen vägen? Var ute med vovvarna i hagen precis och det var precis som höstvindar ute,,kalla kyliga som gick genom märg och ben. Brrr,,
Idag har vi inte gjort något speciellt som vanligt,,var på skogspromenad som varje morgon. I dag var Hannah med och vi kastade frisbee till hundarna borta på en stor äng. Sen gjorde vi ett godisträd med falukorv som jag hade tinat i micron så den nästan var tillagad,,jag kan säga att det var kladdigt.
I går var min lillebror Simon här och det var trevligt. Vi åt god mat och spelade Monopol och Mahjong. Sen körde vi honom hem och passade på att hälsa på min Mor en kort stund. På vägen hem blev vi stående en stund för det kom en enormt stor transport framför oss,,någon som kan gissa vad detta kan vara? Det var två lastbilar med såna här o de fick köra mot trafiken för de kunde såklart inte svänga,,jag har ingen aning om vad det är,,någon som vet?




Lite häftigt, så häftigt att jag stod där rödljus efter rödljus och det hann bli grönt minst tre gånger innan vi kunde köra,,fast det gjorde inte jag ändå för jag tyckte det var lite roligt att titta på,,haha så där stod jag och bilarna bakom började tuta till slut,,hihi så kul har jag:-)
Det blev som sagt ingen vaccination idag o det hade inte gått ändå för min käre man åkte iväg till ännu en filminspelning i morse. Han skulle vara statist inågon dansk tv-serie som de spelar in i vänersborg. Så enligt utsago så klädde de ut honom i åttiotals kläder,,beige,,haha måste varit en syn för gudarna:-) Men jag lär väl aldrig få se det då serien som sagt går i Danmark :-)
I dag skulle jag ha pluggat,,men det har jag inte gjort. Vi har varit i Varberg och handlat mat och grisöron till killarna. Så nu har vi kylen och frysen full igen och det känns ialla fall skönt i bedrövelsen. Nu är det inte jättelång tid kvar till skolorna börjar och vi ska hämta Hannah´s katt,,det ska bli kul ,,katten alltså.
Nu ska jag sussa
Natti kramar

Rovfågel i hagen

Usch, idag kunde det ha hänt hemska saker. Jag stod i hundhagen och pratade i telefon med min mamma. Triton och Tim låg längre ner i hagen och lille Zingo var ca 1,5 meter i från mig. Jag stod skymd av huset och Zingo var ute på gräsmattan. Jag ser i periferin att en fågel närmar sig,,tänkte att det är nog bara en kråka och fortsatte prata,,Det visade sig att det var en stor rovfågel,,minst 1-1,5 meter mellan vingarna. Hur vet jag det?? Jo den gjorde en ansats att försöka fånga Zingo! Den var ca 1 meter ifrån mig då den såg mig och vände,,hade jag inte varit ute så vet i gudarna vad som hade hänt..blev helt iskall och trodde inte det var sant,,!! Skakade en bra stund efteråt då jag insåg vad som kunde hänt! Ibland har man tur i oturen helt klart. Nu får mitt lilla hjärta inte vara ute själv på gräsmattan på ett tag,,
I dag har vi åska och regn,,regn i massor. Det enda man känner för att göra är att lägga sig i sängen och läsa och knapra på lite praliner :-) Men jag har ingen bra bok och praliner har jag definitivt inte..kanske tar fram min pluggbok i stället,,problemet är att då kommer jag säkert somna efter ca en o en halv sida,,:-)
I dag kommer mina flickor hem,,skulle åkt och vaccinerat mina vovvar o katten på Måndag men får tyvärr skjuta på det några dagar då jag har total ebb i kassan,,surt med dåligt med pengar på sommaren,,men svälter gör jag ju garanterat inte i alla fall,,Njut av livet alla där ute,,

Otroligt vacker men jag är oerhört tacksam om den inte tar min Zinka :-)

Zingo 2 år

I dag fyller vår lille Zingo 2 år. Tänk vad tiden går fort:-) Jag ska göra en god skinksmörgås till honom som present och jag har lovat honom att vi ska gå den långa promenaden sen. I dag är det lika kvavt som igår. Ingen åska här men i Göteborg small det bra igår kväll. Efter skogspromenaden i morse trodde jag hundarna skulle kollapsa så mycket hässjade de. Men det är ju deras sätt att svettas. I dag blir det bara plugg igen. Först ska jag laga mig en god Grön Lasagne med keso och Lök,,det är väldigt gott och dessutom nyttigt så bara att rekommendera. Barnen är fortfarande hos sin pappa men jag skulle tro att de kommer hem i helgen. Hannah sitter o väntar på valpar som ska födas men vad jag vet så har inget hänt ännu,,väntar ivrigt på information. Nej,,move on to the kitchen,,
Tjing

Grattis Zingo 2 år puss

Kvavt

I dag är det så kvavt ute att det nästan inte går att andas. Efter bara ca 5 minuter i skogen så hässjade hundarna tungt och jag med :-) Svetten rinner och man blir dödstrött. Enligt prognoserna ska det inte bli något regn men jag har garderat mig och hängt ut tvätten,,det finns inget bättre regnframkallande än det:-) I dag ska jag bara sitta med näsan i pluggboken. Barnen är hos sin pappa så det är bara att plugga på.
Igår trodde jag att Triton hade börjat blöda ur sitt sår. Det var blodfläckar överallt i köket och i hallen. Jag skurade bort dem och när han la sig ner så blev det nya färska med en gång. Jag tittade på såret men kunde inte se att det blödde,,skumt. Började kolla runt om han blödde någon annan stans och då hittade jag en stor blodklump i mungipan. Vid en närmare titt så var det givetvis en underbar jäkla fästing som hade bitit sig fast i mungipan. Den hade sugit rätt länge och Triton hade lagt sig på den och den hade smashat men hängde ändå kvar och givetvis så blev det ju då ett stämplande med blod överalt,,suck. Har satt exspot på alla vovvarna och frontline på katterna men de jäkla insekterna följer så snällt med ändå..Funderar på att starta en skogsbrand och utrota de jäklarna,,hehe,,Kanske inte värt att skriva för här är det skogsbrander varje år,,någon pyroman typ som springer omkring o tänder på,,o då kanske de tror att det är jag :-(  Annars händer här inte mycket,,min käre man och jag har startat ett Alfapet maraton så det sitter vi o spelar varje kväll,,o vem har vunnit hittills då??? Jag såklart,,hihi,,nej då man ska inte vara för kaxig,,snart får han nog revansch. Skulle sett på mitt morden i midsomer i går,,men så råkade det ju vara så att prinsessan fyllde år och då får jag inte se på det ,,surt,,Kollade på prinsessan istället och tyckte att det var rätt trist,,den enda bra var ju Måns Zelmerlöv och Jill Johnsson,,resten kunde kvittat..
Back to work,,ha en härlig Onsdag,,Kramen

Kalas

Precis kommit hem från ett trevligt och roligt kalas. Patriks moster har fyllt år samt firat bröllopsdag med sin man. Goood mat, trevligt sällskap och god dricka:-) Tack snälla Eva. Ni bor så mysigt och har det så fint att man blir riktigt avundsjuk,,
Igår badade jag Tim och Triton,,det var hundgöra ska jag säga. Provade att ta ett nytt schampo på Tim och det blev riktigt bra,,idag är han nästan utställningsfin. Blank och slät i pälsen och luktar gott dessutom hihi, Samma sak med Triton. Men badrummet ser desto värre ut,,har en stark känsla av att det blir storstädning som gäller här i morgon. Tritons sår ser lite bättre ut idag. Tror nog att det kommer att läka fint. I morsen åt Tim en geting oxå,,eller försökte tills han kom på att det inte alls var trevligt att ha den i munnen,,han hoppade omkring några varv och förmodligen blev han stucken i munnen för när jag plockade upp den så hade den gadden ute,,men jag kunde inte märka av något på Tim som tur var. I dag har det faktiskt varit kanonväder och en riktigt härlig dag och kväll, Skönt med lite uppehåll nu faktiskt, och en himla tur för Eva och Lasse att de kunde ha sin fest ute i trädgården..lovely. Nu blir det lite slappa i soffan som gäller,,drack ju lite rödvin och det var gott men det är något fel på mig för jag blir såååå trött av rödvin,,så idag blir det sängen lite tidigare. Ska snart anmäla Tim till en stor utställning och denna gången ska det bli av om allt vill sig väl o alla håller sig friska. Han är ju bara för fin nu,,ialla fall i mina ögon och det kommer han ju alltid att vara oavsett vad en domare säger,,men för skojs skull ska jag ställa honom,,
I morgon en ny vecka och valparna som jag var med och hjälpte fram blir 6 veckor gamla,,jösses vad tiden går och snart har de nya hem,,sånt är det,,tur att man har sina egna barn längre än så :-) Zingo har blivit storebror oxå, hans mamma fick 3 valpar häromdagen,,2 hanar och 1 tik,,de vägde 210 gram och tiken 190,,vilka små liv,,snuttigt,,Grattis Tindra..
Här kommer en bild på Zingos mamma,,visst är de lika?



Vi försökte få Tim att posera men fick inte still på svansen,,lite stilstudier på Tim kommer här:-)

Väntan vid grinden,,


Här kan man nästan se hur blank pälsen blev :-)


Jag kan inte hålla svansen stilla,,men å andra sidan har ju matte lärt mig att den ska vara glad på utställning,,


Här kommer en bild på Tritons sår,,ser som sagt mycket bättre ut nu :-)

Tjing sålänge

Sår

Triton har fått ett sår på benet. När jag tittade på det så trodde jag först att det var ett sk hotspot,,värmeutslag/eksem. Jag rakade området för att rengöra det och hålla det torrt. När jag hade rakat så såg jag att det satt en gammal fästing i mitten av såret. Nu får han gå med tratt så att han inte slickar sig och så får man bara hålla tummarna att det inte blir någon Borrelia,,skit med alla jäklans fästingar,,som tur är så ska vi till veterinären nästa vecka med hela djurligan så då kan ju de titta på det o se hur det ser ut.
Har precis ätit middag, kör ju med viktklubben nu och idag lagade jag Ostgratinerad purjolök med skinka. Lite väl mycket purjolök kändes det som, men annars gott och framförallt stora portioner,,orkade inte ens äta upp allt och det är ju inte likt mig..
Nu regnar det igen, ska snart ut på kvällspromenaden med killarna,,men ska se om regnet avtar lite först. Nu vill jag ha solen tillbaka. Ingen vinst blev det på hästarna heller,,suck :-)
Ha en fortsatt härlig Lördag..

Kanske blev det för mycket av denna varan herr Triton :-)

Inflammation i tummen

Japp så blev det inget Tvååker för mig ialla fall. Har en inflammation i höger tumme som har suttit där i tre veckor nu. Det gör att det är svårt för mig att hålla hundarna och om Tim skulle dra till så hade det nog gjort väldigt ont:-) Var på akuten igår då vårdcentralen inte hade några tider:-)  I går var en väldigt slö dag. Var jättetrött efter akuten besöket och slocknade faktiskt en stund på sängen. Jättehärligt. Vi gjorde inget speciellt. Avslutade dagen med en film, Försoning. Ganska bra men den krävde att man tittade på den i lugn och ro tror jag. Inte någon jätteupplyftande film men ok. I dag händer inget speciellt heller. Ska ta några krafttag och städa hela huset tänkte jag. Det är ju så skönt när det blir gjort. Får väl dundra ut i skogen med vovvarna oxå. I går hade jag en fästing som satt fast på mig så det är bara att hoppas på att Borrelian uteblir. Hade tänkt bada alla hundar men får se hur min tumme mår när jag städat färdigt. Regnet har ju kommit och det känns som att det kommit för att stanna. I går planterade jag om mina orkidéer och nu väntar jag spänt på att se om de tar sig i de nya  krukorna. Det är väl ungefär det som händer här i Frillesås idag, men man vet ju inte,,kanske det dyker upp något roligt oväntat oxå,,man får aldrig ge upp hoppet,,Ha en skön Lördag,,


Ullared

I dag tog jag och Hannah en sväng till Ullared medans de andra sov:-) Det var hur mycket folk som allra helst men vi hittade det vi skulle ha. Sen åt vi en god bit mat på Harrys eller PP:s eller vad nu det heter. Vi satt på uteserveringen och det var helt underbart i solen. När vi kom hem så ösregnade det och åskade lite. Hoppas nu att solen snart kommer tillbaka. Nu ska jag plugga Trycksår och sänglägeskomplikationer. Kan nog snart öva dessa medicinska fall på vissa tonåringar som bara ligger i sina sängar och sitter i soffan:-)
I natt drömde jag att jag skrapade fram två miljoner på en lott och det var inte helt fel. Bara för därför så köpte jag en lott på ullared men det blev inget tyvärr,,attans otur,,haha.
Man får leva på drömmarna.
Tjing

Regn

Ja då har det regnat för första gången på länge. I ca fem minuter :-) Då tog vi hundarna och åkte upp till skärsjön så de fick bada lite. Det blev inte lika länge denna gången som förra. Kastade bara dummyn tre gånger till Tim så nu ska det bli intressant att se huruvida eller inte han får vattensvans denna gången. Vi gick en liten promenad oxå på en skogsväg och det var nog så varmt.
Nu är dennna helgen slut och det är dags att börja plugga igen. Hade tänkt att jag skulle besöka Tvååkers utställningen nästa helg oxå, bara för att det är intressant. Eventuellt tar jag med mig Tim så han får lite social träning. Det beror i och för sig på hur varmt det är och hur ont jag fortfarande har i tummen. Ska köpa nytt halsband och koppel till honom oxå.  Annars har inget speciellt hänt idag. Har sovit dåligt i natt oxå, dels beroende på värmen och dels beroende på en jävla fluga som höll på att psyka mig,,är ju så lättväckt. Min kära dotter Caroline väckte mig vid halv fem då hon helt plötsligt skulle gå på en promenad,,vilket hon oxå gjorde..i en timme:-) Dessa barn,,sover på dagarna och är vakna på nätterna. Helt förkastligt :-)
Kramen

Blåsor och Bromsbett

Nu är de ettriga bromsarna,,har minst 10 på mig som bits varje dag. De slår myggen och knotten med hästlängder och är helt klart de vidrigaste insekter jag vet. Det är inte bara jag som har ont av dem. Hundarna gillar dem inte och inte grannens hästar heller. De får stå med stora täcken på sig i värmen för att slippa plågas av dem.
I går var jag i stan och träffade Marina från Finland. Vi hade väldigt trevligt i sommarvärmen. Först åt vi en god middag på Golden Days, vi skulle egentligen satt oss på operans sommarveranda men dessvärre var det fullt. Men det var faktiskt väldigt trevligt på Golden Days oxå och vi fick trevliga bordskamrater som satt o tjatade på ren Göteborgska typ Peter Apelgren. Så det var säkert en upplevelse för Marina. Sen gick vi en promenad. Hon ville se Haga och Linnégatan. Vi gick och gick och det resulterade i en megablåsa på Lilltån,,rätt cool faktiskt ,,och ett par andra lite mindre blåsor. Det var väldigt varmt och kvavt inne i stan men mysigt ändå;.)
I dag har jag haft värsta energin trots värmen. Har skurat verandan, städat kaninburarna och marsvinsburen, dammsugit, vattnat alla blommor inne och ute. Rensat ogräs, tvättat bilen, lagat mat,,o lite annat smått o gott. Tänk om man kunde känna sån energi lite oftare:-)  Men nu när det gjort,,skulle i och för sig behövt vaxat bilen oxå men det får vänta,,alla har vi en gräns. Lyckades krossa en flaska vitvinsvinäger i köket oxå när jag skulle laga mat,,så nu sprider sig en härligt frän doft genom huset haha.
För att inte tala om hur varm jag är just nu,,skulle inte haft något emot att bada här just nu :-)

Eller vid närmare eftertanke,,kanske inte,,hihi
Nu ska jag spela monopol med döttrarna , ha en fortsatt trevlig kväll,,kramar,,

(ska ha upp den där gäddan någon gång förresten,den som tog mitt drag förra sommaren :-)

Sommarbilder

Ännu en varm och härlig sommardag. Fast hundarna börjar nog tröttna lite på att det är så varmt. Man kan ju inte ens ta en promenad utan att man blir helt slut. Har pluggat färdigt för denna veckan. I dag ska jag städa och i morgon ska jag träffa Marina från Finland då hon är här med sin son som spelar i Partille Cup. Annars är det inget speciellt på schemat. Vattna blommor, mata djur osv. Sätter in lite sommarbilder på vovvar och barn. Ha en härlig dag.

Vi fick chansen att följa med på en fisketur på vackra Vitasjön,,tack för det, det var härligt.


Sen hoppade de modiga tjejerna i det kalla vattnet och badade, här är Hannah,,


Och här är Caroline..



Patrik körde många timmar och försökte hitta en liten barnpool till hundarna som de kunde svalka sig i,,men lagren var rensade nästan överallt..svärmor hade dock bättre tur och lyckades hitta den här,,tack kära svärmor :-)

Jaha,,vad ska jag göra nu då,,??



Går det att gräva hål i den tro, kanske det finns något spännande under poolen,,



Jag har kommit på vad man ska ha den till,,nu är den min och jag tänker ligga här resten av dagen,,


Storebrorsan snodde poolen,,allt är trist igen,,jag håller mig i skuggan


Nej nej,,försök inte få ner mig i den där hemska saken,,jag vill INTE bada,,kan ju förstöra min snygga skogspudelklippning:-)


Njut nu av värmen för den ska tydligen försvinna snart,,och det brukar ju vara så att när den väl försvunnit så har den väldigt svårt för att komma tillbaka,,men jag önskar att det blir en lång och varm och härlig sommar för alla,,
Kramen

RSS 2.0