Första Advent

Så är alla ljusstakar, stjärnor och tomtar uppe för i år. Har hållit på hela helgen. Julgardinerna hänger till och med på plats. Är nog rekord. Dessutom är lussekatter bakade och pepparkaksdegen gjord. Regnet öser ner ute så nu känns det som en äkta svensk början på julefirandet:-) Annars har inget speciellt hänt i helgen. Har varit trött och inte kunnat sova bra på nätterna. Drömmer mardrömmar och annat trevligt:-) Hundarna mår bra, är väl lite sura då fokus inte legat på dem särskilt mycket denna helgen. Men de har fått några skogspromenader i alla fall. Sagah har inte ännu lyckats riva ner något,,peppar peppar. Men det lär ju komma. I morgon blir det metodövningar igen. I fredags hade vi genomgång om stomi och olika sorters sår och omläggningar. Lite halväckligt med bensår måste jag säga men det är ju bara att lära sig. Lunchmackan smakade inte lika gott som vanligt haha. I morgon är det dags för injektioner och vi får öva på varandra tydligen om vi vill. Men jag känner nog varken för att blotta min fläskiga mage eller rumpan heller för den delen för andra som jag inte känner:-) Nej,,nu ska vi tända ljus och trycka i oss en färsk saffranskuse. Zingo gick på plåten så i år är det tassavtryck i bullarna,,precis som det ska vara:-) Kram


Årets kusar innan de kommit in i ugnen,,inte den plåt som Zingo trampade på dock.



När första ljuset brinner 
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent




Torsdag

I dag lös solen lite igen. Fast det varade inte så länge. Efter en stund kom kraftig blåst och ösregn. Men jag o grabbarna klarade oss fint i skogen i morse. Ska byta foder till hundarna igen. Måste dra ner lite på deras kostnader så jag byter till Royal Canin Adult Croc. Förhoppningsvis ska detta vara sista gången jag byter. Den blev i alla fall billigare. Man får 20 kg för 549 kr, lite billigare än Tims som nu kostar 695 kr för 12 kg. Gamleman ska oxå få av den maten så att båda får samma. Tror att det blir bra i dessa spartider. Det närmar sig Jul och på Söndag ska alla ljusstakar och stjärnor upp som vanligt. Allt för att elräkningen ska skjuta i höjden,,haha. Men det är mysigt med lite ljus i mörkret. Sagah lär väl göra sönder och välta ner de flesta stakarna så jag får väl ligga på ett lager med extraljus. Alternativt får det bli hängande stjärnor på vissa ställen i stället. Vi får se. Nu ska jag och Hannah äta hemmalagade köttbullar med makaroner. Snart börjar alla djuren oxå bli hungriga,,se bara på Zingo här nedan som väntar på sin mat. Fast han har nog inte riktigt fattat sin plats i livet..haha..


Det eviga regnet,,natti:-)

Här kommer en liten godnattvisa till alla er därute. Kramen


Tisdag

Trött, trött, trött. Mörker, regn och blåst. Skulle kunna sova i minst 24 timmar om jag bara fick. Man skulle göra som björnarna och gå i ide på vintern. Solen sken en stund mitt på dagen i alla fall. Jag och killarna var ute i skogen och de var riktigt pigga. Precis som de oxå får ett uppsving när solen lyser. Till o med Triton sprang på riktigt bra och de doppade sig i alla lerhögar som fanns. Vår lille kattunge Sagah har börjat med att få gå ut i korta stunder. När hon väl fick chansen idag så klättrade hon upp i ett träd. Hon klättrade och klättrade tills hon var nästan högst upp. Väl där förstod hon inte riktigt hur hon skulle ta sig ner. Agnes satt och bevakade hennes upptåg nedanför trädet. Efter lite jamande så började hon backa ner. Men precis som med valpar så har de inte riktigt koll på hela kroppen ännu och det slutade med att hon dunsade rakt ner från ca 7 meters höjd rätt ner i blåbärsriset. Katter är ju dock finurliga djur och inte en skråma eller tecken på chock fanns hos den lilla galna kissen. Hon ville dock komma in och jag försökte palpera henne så gott det gick. Men det var inget som gjorde ont eller liknande och nu är hon ute igen. Undrar om de lär av sina misstag;.) I går dog ett av våra marsvin oxå. Blödig som jag är så fällde jag ett par tårar, la henne i en skokartong med lite hö runtomkring och ett tyghjärta. I dag blev hon begravd i trädgården.  Hon blev ca 6 år gammal. Sån är jag:-) Nu ska jag sätta mig och skriva om omvårdnadsteoretiker. Så kul ska jag ha. Inga dokusåpor att titta på idag så det är bästa pluggdagen. Jo,kan ju alltid titta på Paradise Hotel om jag vill men ärligt talat mår jag nästan illa när jag tittar på den. Lite i värsta laget för mig. Tacka vet jag Ullared och Bonde söker fru. Det är lite mer rejält haha. Det helt klart sämsta med att man går hemma o läser är ju att man fastnar i allt sånt. Tjing.

Tur att det inte hände så mycket med dig lilla vildbase,,

Söndag

Ja,,behöver väl inte ens säga det. Det regnar:-( I går lyste solen dock och jag var ute i trädgården nästan hela dagen. Städade kaninburar och gjorde ett fåfängt försök att kratta löv. Men det ska jag säga att man tröttnar rätt fort på det:-)Idag har det inte hänt så mycket ännu. Min kära lilla dotter Hannah har hjälpt mig lite att försöka få ett bättre utseende på min blogg och jag tycker vi lyckades ganska bra. En hel vetenskap det där. Jag har varit ute med hundarna i skogen och nu är alla blöta och luktar gammal tröja. Ska sätta mig ner och plugga nu igen. Man har ju inte någon större lust att göra något banbrytande en regnig Söndag. Inte ens katterna vill vara ute faktiskt. Skickar en tanke till Belldeena´s där de har kennelhosta. Vill tacka Sofie för att hon kommenterat på min blogg. Jo,,vi har ju båda två underbara vovvar från Belldeena´s du och jag. Vi träffades ju på valpträffen och kom du ihåg att vi kallade in fel hund. Du tog min och jag tog din,,haha total förvirring. Men mysigt och roligt var det. Det är väl dags att ta sig i kragen och börja leta upp lite vårutställningar,,något att se fram emot. Ha en härlig Söndag. Kramar från gänget.


Torsdag

Ännu en regnig dag. I går var jag på metodövningar igen. Vi fick lära oss att ta kapillärprover och venprover. Det var riktigt roligt och alltid lika skönt att träffa folk. En tjej som var med på kursen har jag arbetat tillsammans med på Liseberg en gång i tiden. Världen är liten helt klart. Roligt att se henne igen i alla fall. Kammade hem ett MVG i psykologi oxå. Så nu har jag fått MVG på nästan allt,,bara Omvårdnad och Social Omsorg kvar innan specialinriktningen börjar. Skryt skryt skryt:-) Har ansökt om kennelnamn oxå efter mycket om och men. Så nu är det på gång att starta upp en liten kennel. Det ska blir fantastiskt roligt. Men skk tar 4-6 månader på sig att handlägga ärendet så jag avslöjar inte ännu vad kenneln ska heta, om det nu blir godkänt. Andra roliga händelser är att jag numera äger en halv hund till. Nämligen Belldeena´s Simply Irresistible. Kenneth och jag äger henne ihop numera och det är jättekul och spännande. Bella som hon heter är en jättego labradortik som jag faktiskt var med om att se födas. Det var den första kullen som jag var närvarande vid vid födseln och det är ju lite speciellt. Nej nu ska jag ta en macka och en youghurt och börja plugga,,idag är det utvecklingssamtal med Carro oxå,,hej o hå,,

Bella i skogen med husse.


Bella pose:-) Visst är hon vacker.


Bella när hon var bäbis:-)


Tack kenneth för att jag fick låna bilderna.


Lördag snart Söndag

Regn och åter regn. I dag var det nästan som vårvärme ute helt plötsligt. Försökte ta en sovmorgon men jag har börjat med att inte kunna sova på sista tiden. Väldigt störande för man blir så trött på dagen. Tog med mig vovvarna och gick ner till grannen och kollade en liten stund på när hon styckade en gris. Men det var inte sådär jätteintressant så jag tog med mig 4 vovvar och gick en skogspromenad i stället. Filmer kommer nedan. De hann med allt på den korta stunden,,jagade rådjur, badade i Lera samt att Triton som vanligt tog sig en alldeles egen promenad. Jösses,,undrar var han går. Men han kommer ju alltid tillbaka till slut. Sen gick vi hem och renoverade huset. Har ont i hela kroppen nu efter att ha plockat, dammsugit, skurat och lite annat. Det värsta är att det sen började att regna och hundarna skulle ut en gång till,,så nu är det nästan lika sketet igen,,,tack för det!. Satte mig sedan i soffan och tände en brasa och kollade på " Grabben i graven brevid" Jag tycker den är så himla bra. Jo,,lite godis blev det oxå. Denna veckan har jag avslutat Psykologi kursen, slutprovet var i Fredags. Vi får väl se hur det gick. Inte lätt att komma ihåg alla teorier, perspektiv och gänget med olika gubbar o tanter som har kommit på allt detta. Men jag tror det gick ganska okej. Det var ett tufft prov dock,,jag skrev 15 A4 sidor för hand som svar. Annars händer alls inte något roligt här. Första advent närmar sig och det är snart dags att slänga upp alla ljusstakar. Som vanligt är det nästan sommarvärme när julen närmar sig. Carro o hennes kompisar var på invigningen av Liseberg igår och hon hade köpt en härlig Päron Cognac Marsipan till mig..smaskens:-) Ska hoppa i säng nu och läsa min nya bok om och av Michael Nyqvist " När barnet lagt sig". Ha en härlig Söndag i morgon. Hoppet är det sista som dör..Tjing.


Måndag

Ja så var den helgen oxå till ända. Har varit på dop i helgen för lilla Ebba. Det var fantastiskt fint och ger en hopp om livet:-) Den lilla skrek inte en enda gång under dopet och det tycker jag var helt fantastiskt duktigt då det var en ganska lång ceremoni med gudstjänst, nattvard mm. I dag är det dags att sätta igång med psykologi plugget igen. Har ju slutprov redan denna fredag som kommer så det är bara att köra på. Ska gå på ett tupperware party hos grannen i kväll och det är väl egentligen det man helst av allt inte vill köpa då man redan har ett gäng burkar sen många år tillbaka. Men det är alltid trevligt att träffa människor.
Hundarna mår bra. Vi har varit ute i skogen idag igen. I går träffade vi vår älg igen. Det är en och samma älg som är där nästan varje dag, jag känner igen den på att den har vita strumpor. Hundarna var lösa och fick upp vittring men hittade den aldrig. Däremot så körde jag och älgen "arga leken". Den stod ca 20 meter ifrån mig och blängde på mig i säker 5 minuter. Jag blängde tillbaka och till sist så sa jag till honom att Nu får du flytta på dig för här ska vi gå! och då gick han. Han är rätt stor med en rejäl krona men verkar som sagt väldigt snäll. Om nu älgar kan vara det haha. Börjar nog bli lite knäpp känns det som. I kväll är det "Ullared" på tv igen. Ja,,jag kör ett dokusåpa race nu för att rensa  hjärnan lite från allt plugg och det funkar konstigt nog. Snart börjar ju Paradise Hotell oxå så ännu en att lägga till listan hihi.
Väntar fortfarande på att någon tikägare ska ringa och vilja ha min fina Tim..men haha. Jag får nog vänta. Måste nog ut och visa upp  honom lite mer. Vi får väl se. Kennel eller inte? Har inte bestämt mig ännu. Kennelnamnet har jag ju klart men inte ansökt och reggat ännu. Skulle ju vilja gå en uppfödarutbildning hos SKK oxå men kan inte plugga dubbelt så det får vänta ett tag. I går var en kurskamrat till mig på besök och det var riktigt trevligt. Vi snattrade och pratade och åt kakor i mängder,,no good,,men trevligt.
Ha en härlig Måndag
Tjing


Ciao brudar!  Här är jag och nu är det fritt fram,,hmm,,kanske får regga mig på Match.com om det ska funka,,finns det för hundar:-)? Snäll,trevlig oerhört manlig hane söker likaledes en hona, helst barnfri och med en önskan att bilda familj,,mina intressen är ben, mat, skogspromenader och lite jakt:-)

Fredag

Då var en ny vecka till ända. Äntligen Fredag med fredagsmys och Idol:-) Om ni undrar varför min blogg ser jättekonstig ut så beror det på att min kära dotter skulle ändra lite för mig men det blev inte riktigt som vi hade tänkt:-) Ska snart försöka ändra tillbaka när jag orkar och fattar hur man gör:-) I dag har jag lämnat in första inlämningsuppgiften i Psykologikursen. Får se hur det går. Många olika teorier och sånt att lära in,,den ena mer konstig än den andra,,. Nej då. Det är intressant men mycket att ta in och förstå. Har inte så lång tid på mig heller då kursen bara är på två veckor så det är bara att råplugga. Här har varit en typiskt grå dag idag. Grått och regnigt hela dagen. Nu längtar man faktiskt efter lite snö för det lyser ju ialla fall upp lite. Hundarna är uttråkade. Eftersom det blir mörkt redan vid halv fem så blir ofta eftermiddagspromenaden lidande. Men det ska bli bättring på det. Tittade in på en labbeblogg från Australien. De hade många fina videos på sin lilla bruna labbevalp. Kolla gärna in den om ni gillar Labbe. Lägger till länken i min lista här brevid. Annars har inget speciellt roligt hänt. Tiden bara passerar liksom. Önskar alla därute en trevlig Helg. Kramen.

Åh du härliga sol,,Lovely sunshine come back...


Lycklig:-)

Så har han då fixat det min lille Tim. Sin första etta på en stor utställning och dessutom en placering i konkurrensen som BIG5 placering.Detta var i Söndags på Växjö Internationella utställning. Han fick en otroligt god hjälp till att fixa detta av Kenneth, Tims uppfödare, som hjälpte mig att springa med honom. Ett stort Tack  till honom och till Evy Ann som var med oxå. Så som jag sa tidigare,,det är bara för Tikägarna att ställa sig i kö:-) Hihi. Jag blev så glad, lycklig och otroligt stolt över min kille som hade uppfört sig bra hela dagen. Där ser man vad en bra Handler kan göra! Jag har mycket kvar att lära trots att jag sprungit på ett par stycken själv. Framförallt måste jag lära mig att hantera mina nerver så att Tim kan känna sig lugn och fin. Men det är svårt när man har rampfeber:-) Men, som jag läste på en tavla hemma hos Kenneth. " Jag vill. Jag kan. Jag vågar." Bara att ställa sig in på de tankarna helt klart.  Här kommer ett par bilder på min prins.

Tim tillsammans med Syrran Quila på plats inne i hallen.


Tim ställer upp sig framför Kenneth.


Tim inne i ringen framför holländsk domare.



Tim med sina rosetter. (fick retuschera ena ögat lite som fick en kamerablixt i sig,,därav lite konstigt öga men bättre än med blänk tycker jag)


Kritiken löd:
" Male of good size and proportion. Correct bone. Correct head profile. Nice expression. Topline can be firmer. Could have at bit more stability in front and would prefer more compact feet. Correct tail set. Typical ( + något jag inte kan tyda) kind angulation. Movements can be more powerful with more drive. Nice Condition."
Puss på dig mammas kille!

I dag var det meningen att jag skulle börja plugga psykologi men min bok kom inte förrän kl ett, o sen var det utvecklingssamtal med Hannah o sen var det premiär för dokusåpan Ullared, vilket gav mig såna skratt att jag vek mig dubbel. Grymt roligt och Triton blev faktiskt sur på mig när jag bröt ihop i soffan,,men vill ni skratta så kolla på det,,skitkul verkligen!
Nu ska jag sussa,,natti natti.

RSS 2.0