Operan

I går var jag o min svärmor på operan och tittade på Mary Poppins. Alltid lika förvånad över hur bra de fixar alla effekter. LIte synd att vi hade fått platser på 2:a balkong bara. Men vi njöt av föreställningen ändå och i dag har jag haft Mary Poppins låtar i huvudet hela dagen :-) Ni vet,,:-  Med lite socker i botten..osv
Annars är det inte mycket kul som har hänt den sista tiden. Man traskar liksom på allmänt och utför allt man ska utföra varje dag, precis som alla andra. Ser fram emot ljusare tider nu så att man kan ta långa härliga promenader med hundarna efter att man jobbat. Idag har de varit ensamma alldeles för länge o när jag kom hem så försökte jag aktivera dom i hagen en stund men det var så himla mörkt så jag fick hämta ficklampan för att kunna se bollen som jag kastade. Men det blir ju ljusare för varje dag och innan man vet ordet av så är det väl skolavslutning igen:-)
Finanskrisen breder ut sig och så även här,,haha,,det blir nog ett shoppingfritt år i år..hur man nu ska kunna lyckas med det. Halva nöjet med att leva är ju att shoppa.
Nej,,ut o tömma tvättmaskin,,nice, ciao så länge

Hunduppfostran:-)

Alla har vi våra egna bestämda regler för hur hundar ska bete sig i hemmet:-) Det gäller ju att man är konsekvent haha..så här kan det se ut när jag äter middag:-) Titta och förfasa er,,Kram

Operation Ormvråk

Sagt och gjort. Jag kunde inte glömma den vackra fågelns ögon som tittade efter mig när jag gick hem. Så jag googlade fram en adress på nätet och ringde upp en man i Skåne som hänvisade mig till Fågelcentralen i Kungälv. När jag pratat färdigt med honom så gick jag, Patrik och Hannah tillbaka till hästhagen och fångade fågeln. Vi la honom i en pappkartong och körde sju mil till Kungälv där det tog emot den. Väl där blev fågeln vägd och sen fick han i sig lite vätska och huvudet på en gul liten kyckling. Man fick tvångsmata honom då han var alldeles undernärd. Tydligen hade han skadat ena ögat oxå och en veterinär skulle komma o titta på honom. Men nu vet man att den har det bra och skulle det vara tvunget att avliva så blir det ju mer barmhärtigt än att bli ihjälhackad av andra fåglar. Hoppas hoppas att de kan släppa ut honom igen så han återigen får breda ut sina vackra vingar och sväva över landskapet..








Söndag

I dag när vi var i skogen mötte vi på en skadad rovfågel. Den var så vacker där den satt. Jag hade både Tim o Triton i koppel men vi gick i otroligt hal lera så när de såg fågeln så tappade jag Triton. Han sprang fram till den men gjorde ingenting. Han kände säkert att den var skadad. Zingo var oxå lös men han var mycket mindre än fågeln så han vågade inte göra något när den spände upp sina vackra vingar i försvar. O jag blev så ledsen, den tittade på mig med sina vackra ögon precis som den bad om hjälp. Men jag kunde inget göra,,snyft. Jag kan ju i och för sig gå tillbaka utan hundar och försöka fånga in den o ta den till ett djursjukhus. Hur mycket ska man låta naturen ha sin gång och hur mycket ska man lägga sig i?? Jag hittade en skadad skata en gång och ringde någon slags fågelcentral. Men innan jag hann ta den så var den redan död. Kanske att jag går tillbaka. Hur hade ni gjort? Usch nu kommer jag tänka på detta hela dagen. Känner jag mig själv rätt så kommer jag gå tillbaka. Ska surfa lite på nätet hur man kan göra när man hittar skadade vilda djur.
Annars är det städdag idag. Inte det roligaste men totalt nödvändigt nu i lervällingen. Det tråkigaste är att plocka undan allt som alla tagit fram o låtit stå framme, men det måste ju göras. Jag har min lediga måndag i morgon så då kan jag ju slappa. Känner för att köpa massa nya saker, framför allt inredning till huset. Men det blev ju inga miljoner på hästarna i går heller så det är nog bara att glömma. Kanske kanske att jag åker o köper en liten lampa eller en tavla bara för att stilla min otroliga köplust,,Japp,,men först en date med dammsugaren

Helg igen

Japp,,ännu en fredag. Jösses vad tiden rusar fram, man hinner knappt tänka. I dag har varit en helt vanlig dag. Vaknade i morse och ett tjockt snötäcke hade lagt sig. Känner inte riktigt för det just nu men det kommer väl bli så ett par omgångar till. Gick ut i skogen med hundarna och de hade helkul i snön. Tim drog flera valprace fast han inte är valp och Triton var hur pigg som helst och försvann inte mindre än tre gånger. Zingo hade fullt sjå med att komma fram den lille stackaren.

Lugn dag på jobbet,,ganska skönt. Har haft ont i hälsenan hela dagen efter min långa promenad i Onsdags. Man kan ju fundera på om det verkligen är nyttigt att motionera haha,,tycker alltid det är någon som har en eller annan slags krämpa efter ett träningspass. Men förmodligen är det väl bara mitt dåliga samvete som talar som vanligt försöker man hitta alla slags utvägar för att slippa.

Nu  väntar soffan och ännu ett avsnitt av Let´s dance. Jag håller nog på Morgan Alling ändå, tycker att han dansar urbra och är pigg o glad. Skulle jag önska att någon åker ut så får det nog bli Kitty,,för negativ och kritiskt mot allt, inte min melodi. Ska även trycka i mig lite chokladmousse med Hallon. Kom på att det inte är så himla onyttigt trots allt:-) Ha en härlig Fredagskväll,,kramar

Namnsdag

Förresten,,vår katt har namnsdag idag..Grattis Agnes och Puss på dig

Vandrat mot solnedgången

I dag hade jag min första aning av vårkänslor. I morse kvittrade fåglarna i skogen och solen steg upp röd och fin. Efter jobbet åkte jag hem så fort jag kunde och tog en låååång promenad med Tim. Vi gick ca en mil in till Åsa. Fick lite dåligt samvete av att lämna de två andra hemma men det är just nu Tim som behöver social träning. Påpälsade med reflexjacka och reflexväst började vi gå mot solnedgången strax innan kl fyra. Det tog lite mer än en och en halv timme att gå dit. Väl inne i Åsa så var det mycket nytt för Tim. Han tittade misstänksamt på pizzerian och shell macken. Men han var lugn och fin i kopplet. Tyvärr så träffade vi bara en hundrädd tant som förskräckt skrek Nej! när Tim ville hälsa, och tyärr mötte vi ingen annan hund. Vi mötte bara cyklister, en bil som stannade och frågade mig var man kunde köpa kycklingar och två små skrikande barn utanför Ica. Alla möten gick bra, det enda som fångade Tims intresse var de skrikande barnen och det kan man ju förstå när de lägger upp höga C :-) Vi hade tur som fick skjuts hem för varken Tim eller jag hade nog orkat gå hela vägen tillbaka. Dessutom var det ju kolsvart vid det laget så det får bli en annan gång. Nu ligger de förnöjt och tuggar på varsitt ben och i alla fall Tim har haft en härlig dag. Jag har nog bränt de kalorier jag skulle i dag och kommer förmodligen sova hur skönt som helst. Har ju även läst ut den vidriga boken och börjat med " Där solrosorna blommar" i stället.  Japp våren,,nu får du gärna börja ditt intåg.

Dagens Tanke

Hantera alla stressiga situationer som en hund...
..om du inte kan äta det eller leka med det,
kissa på det och gå din väg.  



Pulverdiet

Japp,,idag börjar jag med min pulverdiet. Vet att detta är ett hett omdiskuterat ämne i bloggvärlden men i vilket fall som helst så är det en metod som passar mig. Ska inte köra så länge, endast ca 2,5 veckor för att i första hand rensa ur kroppen. Mer som en fasta kan man säga. Det jobbigaste med pulverdieten är de fyra första dagarna sen flyter det på rätt bra. Man mår faktiskt toppen. Det ska bli skönt att kunna knäppa sina byxor igen om inte annat. Here we go.

Söndagsångest :-)


En vacker dikt

En vacker dikt som jag fått av en vän. Något fint att läsa en tråkig söndag.

A BIG HEART
  by Anita Burney

 One day up in heaven,
While God was looking down,
 He saw people alone and sad,
 And He gave a little frown.

  He wanted to think of something,
 To make those people smile,
 Then the answer came to Him,
After He'd thought awhile.

 He'd give them a companion,
 One whose love was true,
  Faithful they would be,
 No matter what the people do.

 Four legs they would have,
 And they would never fail,
  To greet these people every time,
  With a happy wagging tail.

  He'd give them a big heart,
  To hold all the love inside,
  That love would last forever,
  Even after they had died.

  For across that Rainbow Bridge,
 Would be a special place,
 Where they would wait and watch,
 To see their master's face.

 He thought of what to call it,
  And then the answer came.
  If you spell "God" backwards,
 You'll have this animal's name.

Lördag

Har städat hela dagen och det var ju inte vidare upplyftande, men det är väldigt skönt nu när det är färdigt:-) Gick en skogspromenad med mina killar i morse,,eller ja runt kl tio. Har börjat ha dem i koppel nu. I fredags när vi gick i skogen så stod det plötsligt en gubbe lite längre ner nära kohagen. Alla hundarna var lösa som vanligt och shit tänkte jag,,hur ska detta gå. Tim sprang fram och as skällde på gubben,,de är ju inte vana vid att det helt plötsligt står någon där. Jag skämdes så jag höll på att dö,,men Tim kom tillbaka när jag ropade på honom som tur var. Gubben blev inte arg och verkade inte bry sig något särskilt men mitt hjärta slog i hundratio. Så nu har jag beslutat att jag är trött på överraskningar och kommer ha dem kopplade tills jag tränat mer inkallning och Lydnad. Den enda som har tur och få gå lös är Zingo då det är väldigt jobbigt att ha tre i koppel samtidigt. Å andra sidan tror jag inte att många blir rädda för en liten vit dvärgpudel som bara väger ca 5 kg. Han sprang ju inte heller fram till Gubben, lite fegare än Tim är han ju. Måste även börja att socialträna Tim. Triton har ju bott i stan och är van vid mycket. Zingo har jag promenerat med i stan och det gick hur bra som helst,men jag tror Tim är den som verkligen behöver det för att coola ner sig lite bland annat på utställningar. Ska börja med att åka in till Åsa, sen Kungsbacka och sen en tur till Varberg. Han är otroligt stark så det får bli en dag när jag känner mig stark själv.
Vill säga ett stort Tack till alla er som kommenterar, det är jätteroligt att läsa och halva nöjet med att ha en blogg. Vill även tacka Mia som räddade mig och hundarna från svält i Torsdags,,haha,,man kan ju givetvis inte tro att jag svälter, skönt att ha vänner. I år kommer även världshistoriens  vackraste bröllop att äga rum på Island och jag hoppas hoppas att jag kan åka dit. Lycka till Hrönn med sökandet efter brudklänning.  hoppas att jag får se dig i den:-) Nu ska jag snart smälla i mig en kebab med bröd och totat glömma bort att Beach 2009 snart kommer. Livet är härligt. Kram på er,


Tung dag

I dag har varit en sån där tung dag,,som att allt man gör sitter fast i ett ton tuggummi och man måste kämpa för att få loss det. Hjärnan har inte riktigt hängt med liksom. Dessutom har det varit synd om mina hundar som har fått vara ensamma jättelänge idag..ända till klockan tre. Det är de inte vana vid och jag får dåligt samvete. Kallt har det vart idag oxå och i morse hade pannan knasat till varmvattnet igen och när jag skulle duscha fanns det helt enkelt inget varmvatten och hur glad blir man då???!!! Det är något fel på skiten helt klart, ändå är den bara ett och ett halvt år gammal. Suck suck,,finns det någon kvalité på grejerna nu för tiden,,bättre var det förr. Ack ack,,börjar nog bli gammal ialla fall. Man kan även märka det på när ungarna pratar,,de använder bara ord som -seriöst, bah, typ, dah,,vartannat ord alltså. O häromdagen kom Hannah o sa något om "Donkan" och jag fattade ingenting,,vadå "Donkan",,jo visst, det är så man kallar Mc Donalds nu för tiden tydligen:-) Nu börjar man helt klart halka efter.
Hörde en hund skälla konstigt jättelänge i kväll. Det var en jägare häromsisten som hade tappat bort sin jakthund i skogen och bad oss kontakta honom i fall vi såg något. Så givetvis trodde jag det var denna hunden som skällde så mycket i kväll. På med stövlarna, greppa ficklampan och iväg o lös överallt. Men den hörde mig nog för skallet flyttade på sig hela tiden. Inte mycket att göra tyvärr ,,kan ju inte jaga hund mitt i kolsvarta natten, men har lite svårt för att släppa sånt. Tänk om den fryser,,snyft. Men den lät ju pigg på skallet i alla fall och det finns många gårdar och stall att söka skydd i här. Kan ju givetvis ha varit någon annan hund oxå,,man vet ju inte, Mina hundar blev givetvis som tokiga och ett tag skällde först mina ,,sen grannarnas så det var som en härlig hundkör här en stund. Undrar vad de säger till varandra:-),,märker att jag börjar svamla nu så det är nog dags att plocka fram den vidriga boken,,
Natti

Lattjolajbanlådan

Ja det är precis som det har varit på jobbet idag. Inget funkade som det skulle. Men man kan ändå känna en slags inbillad stolthet att man fick allt att fungera ändå. Man blev stressad o lite lätt hysterisk (ialla fall jag,,inte likt mig men ändå) men ändå klarade man av det man skulle. Förmodligen för att man har underbara arbetskamrater:-)
I går fick jag ansat Zingo,,nu ser han ut som en chinese crested nakenhund. Enbart för att Hannah förbjöd mig att klippa håret på huvudet samt svansen. Så nu har han stort huvud, ingen kropp och en enorm svans. Men han är hemskt söt ändå. Jag var färdig kl 22.45 och fast jag använde trimmern så finns det massa små tofsar som står ut överallt. Konstigt de fanns inte igår men dök väl upp under natten på något mystiskt sätt.
Åter till Nyårslöftena. På jobbet råder febril aktivitet när det gäller träning och nyttig mat..ska verkligen skärpa mig nu på allvar igen, suck,,skulle vilja börja simma. Ska se om jag kan få till det på något sätt. Man har ju inte jättemycket extra tid att plocka av. Men,,hinder är det man ser när man tar bort ögonen från målet, klämkäckt va :-)
Snart börjar utställningstider. Skulle eventuellt ställa Tim i Sätila men sen såg jag att det var en inomhusutställning och då la jag ner det. Avskyr när det är inomhus. Ska börja spana efter någon annan. Det blir en liten till och sen om jag har nerver så blir det en stor och får han en etta där så blir det inga fler. Som sagt inte min favvogrej. Däremot ska jag anmäla mig till någon kurs till våren. Zingo ska få gå agility och Tim blodspår och aktivering,,eventuellt Tävlingslydnad. Det till skillnad från utställningar tycker jag är roligt.  Nu demonstrerar mina djur att jag varit för tråkig för länge så det är väl bara att resa på sig..Svejs

Ledig

Idag har jag varit ledig, min lediga måndag. Finns det något underbarare än att vara ledig just en regnig Måndag?? Möjligtvis att vara ledig Tisdag, Onsdag, Torsdag och Fredag oxå då isåfall. Jag önskar att jag alltid kunde får vara hemma. Finns det ingen generös miljonär därute som kan skänka mig en tanke haha,,eller hellre en miljon då såklart,,,jag lovar,behöver bara en:-)
I dag har regnet piskat ner som sagt och hundarna ser givetvis ut därefter. Ska bada och klippa Zingo alldeles strax det brukar ta ca 3 timmar. Tim behöver rensa sina öron så det ska jag oxå göra,,lika bra att ta Tritons oxå när jag ändå håller på. Annars händer inte så mycket mer idag,,. Ska läsa min vidriga bok,,börjar närma sig slutet nu. Annars inget mer. Ha en härlig kväll alla ni därute.

Besök

Idag vaknade mina kära hundar inte förrän halv tolv. Herregud jag blir totalstressad när det blir så men jag flög upp när jag såg vad klockan var och var helt övertygad om att alla hade rymt hemifrån eller så,,men nej då,,de fortsatte snarka även efter att jag hade gått upp. De är så goa o vet när matte behöver sovmorgon :-) Jag och Patrik tog ut dem på vad vi trodde skulle bli en långpromenad men som vanligt blev den avbruten av dessa jägare,,hmff. Så det var bara att vända och gå hem igen.
Sen hade vi ändå tur då vi fick besök av min pappa+fru och deras hundvalp Phoee Bee. En underbar liten Parson Russel tik. Hon blev lite skärrad av Tims brutala hälsningar,,ni vet Labbe,,hälsa med hela kroppen stilen och jag är gladast i hela världen,,det kan ju välta vem som helst o i synnerhet en liten valp. Men hon blev i alla fall inte rädd utan var fortfarande nyfiken på honom,,en tuff liten dam. Triton tänkte nog bara,,åh nej! inte en valp till,,suck och sen brydde han sig inte mer. Zingo skulle spela lite cool som vanligt. Vi gick i alla fall en långpromenad med alla fyra hundarna ,,åt ett annat håll än där vi först träffat på jägarna. Det blev en lyckad promenad förutom att Phoee Bee blev påsprungen av Tim en gång men inget hände och han blev nog lika förvånad som hon blev lite rädd, men allt slutade bra.
Efter det städade vi bort julen hemma. Det tog ca 4,5 timmar,,det här underbara lervädret och med tre hundar varav två långhåriga,,eller vad säger du Eva?,ni sitter ju i samma båt. Får nog köpa en ny mopp snart, den börjar bli utsliten:-) Våren får gärna komma men leran får gärna försvinna.
Nu har jag precis legat i badet och snart ska jag sleva i mig en skål med härlig Mövenpickglass som Patrik köpte i glassbilen,,typiskt att den ska stanna här just idag! Igår kväll lovade jag mig dyrt o heligt att jag SKA komma i mina gamla byxor,,men,,det får bli absolut sista utsvävningen :-) Lägger till en vacker bild på Phoee Bee


Fredag

Så var det underbara fredag igen,,åt pulver till frukost och till lunch och sen sket det sig igen. Var så hungrig när jag kom hem att jag åt upp laxresterna. Sen åkte vi till Shell i Frillesås för att hämta ut ett paket o kan ni tänka er att man fick köpa billigare smågodis när man hämtade ut paketet, så det var jag ju oxå tvungen att göra :-) Min karaktär sträcker sig ungefär lika långt som lillfingersnageln är stor.  Fick i alla fall hämtat ut Carolines byxor som hon beställt men givetvis var det fel storlek så det är bara att skicka tillbaka.
I natt hade Triton ont i sina höfter. Han låg bara o gnällde utan att vilja resa sig upp och när vi gick ut på morgonpromenaden så gick han jättelångsamt. När Tim ville busa med honom så sökte han skydd  hos mig så idag var han inte på topp.,,tycker så synd om honom. Ska verkligen hårdbanta honom nu så han slipper extra belastning, men det är svårt med en matglad kastrerad Golden Retriever.
Var inne på en Norsk Kennelsida idag och tittade på deras vackra Labradorer. Skulle gärna vilja köpt en tik därifrån men skulle tro att de både har lång kö och att hundarna antagligen kostar dubbelt så mycket som här i Sverige. Men jag ska luska, Kenneln heter Mambrinos.
Nu ska jag slänga mig i TV Soffan om en stund o softa med lite chips??,,ja softa ialla fall.
Ha en go helg alla mina vänner
Kramis

Sketdator!!

Alla ni som undrar varför min blogg helt plötsligt ser ut som att den skulle vara skapad av ett förskolebarn (vilka i och försig gör många fina konstverk) så vill jag bara berätta att min dator fått sig ett spel och jag kan inte ändra någonting just nu, så ni får stå ut ett tag med den underbart rosa bakgrunden samt den oootroligt välplacerade och snygga headern,,not!!
I dag har det varit jobb som vanligt med allt vad det innebär. Det tog ca 40 minuter att ta sig dit jämfört med de vanliga ca 20 minutrarna då ett härligt snötäcke la sig på alla vägar i morse o plogbilen lös som vanligt med sin frånvaro, så är det att bo på landet. Den som plogar här heter Gunnar i hålan o han är väl ca 75 bast så det är inte mycket mer att säga om det.
Beach 2009 lös oxå med sin frånvaro idag då jag smällde i mig en kebabsallad till lunch samt att en tjej på jobbet fyllde år och bjöd på två smarriga tårtor,,attans oxå. Väl hemma blev det lax med färsk tortellini och ruccolasallad..varför ska det vara så härligt att äta allt gott!! Men jag ger mig inte ännu, Körde ju pulverdiet ett tag (6 veckor) men har väldigt svårt för att komma igång med det igen,,skam den som ger sig :-)
Hundarna har haft en relativt tråkig dag men har fått varsitt tuggben nu som kompensation då jag inte hann hem innan mörkret la sig o därför blev det bara rasthagen på eftermiddagen i stället för promenad. Men vi gick en lång promenad i snön i morse så de klarar sig nog.
Ska snart gå o lägga mig o läsa min bok som jag håller på med nu,,egentligen gillar jag den inte då den är vidrig. Den handlar om tre systrar som växte upp i sekten Guds Barn,,men det är ju nyttigt att ta lärdom om andras levnadsöden. Vill läsa ut den så fort som möjligt så jag kan börja med Viveka Lärns Där solrosorna blommar i stället..älskar att läsa men det blir ju inte så mycket tid över för den varan. Läser innan jag ska somna och då blir det väl ca 5 sidor innan ögonlocken tyngs ner. Har fått mindre och mindre plats i sängen oxå då Zingo har börjat breda ut sig i hela sin längd plus att vår kattunge Agnes ska hålla på o snutta på mitt nattlinne varje morgon runt fyra fem tiden. Men vad gör man inte för sina husdjur,,ha en härlig kväll,,kramar

Vardag

Japp då var det vardag igen. Tillbaka på jobbet, vi är inte full styrka ännu, ett fåtal har ännu semester ,,lyckos dem:-) Hundarna var grymt trötta i morse när jag skulle ha upp dem tidigt. Caroline är den enda som har börjat skolan idag. Hannah och Philip börjar i morgon. En härlig dag i skogen i morse var det i alla fall och lugnt utan incidenter. Har precis ätit lunch. Hade med mig en egenskapad tonfiskbaguette och receptet kommer här:
1 burk tonfisk i vatten
1 burk creme fraiche
Lite majonnäs
1 hackat kokt ägg
1/2 gul paprika
1/2 rödlök
lite rivet citronskal
lite dill och nymalen svartpeppar
Blanda alla ingredienser och lägg på färsk delad baguette tillsammans med lite strimlad sallad och tomat,,mums :-)
Har fläskat på mig riktigt över jul så såna här läckerheter blir det inte mer av men gott var det. Ska börja min  beach 2009 bantning snarast :-) Måste ju se bra ut om jag ska springa med Tim på någon stor utställning i vår oxå,,o framförallt orka springa,,haha. Håller med Eva ,,nu får våren gärna komma.

Trettondagen

Håller på att försöka lägga in en egen header på min blogg vilket visade sig inte vara särskilt lätt, men jag får fixa och trixa så kanske det blir snyggt någon gång. Det blir ju inte heller lättare av att datorn håller på o jävlas hela tiden och stänger ner fönster och liknande.
Idag har all den vackra frosten försvunnit och det börjar tina upp. Jag har aktiverat hundarna hela morgonen. Har tre stycken olika spel. Ett där man ska snurra fram godiset, Dog Spinny och ett där man ska lyfta på klossar för att få tag i godiset och en box där det är meningen att man ska plocka upp en kloss och lägga i boxen för att få godiset. Alla är designade av Nina Ottosson.
Hundarna älskar att spela dessa spel men är olika duktiga och olika snabba på att fatta. Alla tre klarar av snurrbrickan. Tim och Triton klarar av att lyfta klossarna och ingen av dem har riktigt fattat att man ska lägga en kloss i boxen.
Idag skulle jag dessutom försöka lära dem att städa upp sina leksaker. Där var Zingo grymmast på att hämta bollen och lägga den i bunken. Tim förstod inte och Triton är för lat. Zingo ville dock bara hämta bollarna och anammade inte de andra leksakerna som jag hade spritt ut över rummet.
Det svåra i det hela är ju att ha tre hundar som man ska träna. Om någon annan som läser min blogg har några roliga inomhus eller utomhusaktiverings tips så dela gärna med er. Nu ska jag hänga tvätt. Ha en härlig trettondag.

My Dog

Har spenderat i stort sett hela dagen på My Dog utställningen, svenska mässan Göteborg tillsammans med min väninnna Mia Jätteroligt att se alla fina hundar och roligast var givetvis att få se Bella, Eva och Lasses hund som skötte sig exemplariskt och var enligt mitt tycke den klart vackraste av dem alla och så otroligt lugn och balanserad! Grattis till er att det gick så bra!! Själv hade jag aldrig pallat det trycket..hade nog svimmat av  nervositet :-) Min första utställning var ju helt klart en katastrof och ändå var det bara en liten inofficiell utställning i ett svinkallt Borås. Jag sprang åt fel håll och gjorde bort mig totalt, men så är det när man har nerverna på utsidan.
Vidare köpte vi givetvis massa onödiga saker till våra hundar. Godis, ben och leksaker,,man kan ju inte bara låta bli. Det fanns ännu mer som jag ville ha köpt, bland annat ett värmetäcke till Zingo och någon ny härlig bädd,,men,,man får ju hejda sig lite oxå. Mia bjöd mig på nudlar och Cola,,tack Mia,,tur att man har vänner:-)
Skulle vilja gå på Tisdag oxå då det är "mina" raser som ställs, Golden och Labrador. Men har inte bestämt mig ännu. I morgon är det jobb igen,,usch, skulle helt klart passa som miljonär,,har tusen andra saker jag hellre skulle ha gjort.  Nu ska jag spela aktiveringsspel med hundarna o sen äta någon god kvällsmat. Har fått noja på knäckebröd med leverpastej och saltgurka,,mums.

Spännande morgon

Dundrade ut i skogen i morse igen med mina tre vovvar. Det ösregnade och var blixthalka på varenda sten. Tänkte att idag är det väl ingen i skogen, inte ens jägare. Men,. Släppte vovvarna så de skulle få röra på sig. Allt var tyst och lugnt och vi gick en ganska bra sväng. På hemvägen försvann givetvis Triton, en vana som han har börjat få. Han var borta bra länge och jag visslade o visslade. Plötsligt tyckte jag mig höra någon som hostade men var inte säker. Jag kopplade  i alla fall upp Tim. Började gå lite försiktigt hemåt,,fortfarande utan Triton som säkert hade lattjolajbanlådans kul någon annanstans. Stannar halvvägs då jag ser något röra sig uppe i skogsbrynet,,trodde det var Triton så jag började ropa och vissla igen..men då rusar det fram 4-5 rådjur ur skogen,,Zingo blev het på gröten och jagade iväg efter dem,,Tim frusterad i sitt koppel fick inte jaga denna gången heller. Då kommer 2 st stora jakthundar springandes och helt plötsligt stod vi mitt inne i en jakt. Nice,,not. Triton borta,,Zingo jagar rådjur, Tim totalt frustrerad i sitt koppel står vi där helt stilla omringad av hundar och jägare. Börjar gå hemåt, Zingo kommer tillbaka, stolt över att ha fått jagat. Det är halt som tusan och Tim är allt annat än lugn i kopplet. Ringer Patrik och ber honom ta en koll efter Triton, men helt plötsligt är Triton vid min sida igen och färden hemåt börjar. Vi klarade oss bra denna gången ,,men jakten totalförstörde vi. Zingo har dagen till ära räddat ett gäng rådjur och jag har nog blivit svuren över då jägarna packade ihop och åkte hem,, Så kan det bli. Nästa gång skulle jag vara tacksam om Jägarna på något sätt kunde annonsera att de är ute och jagar. Typ en skylt vid vägkanten,,eller en knackning på dörren. Skogen jag går i är ganska välbesökt med ridvägar och spår,,och hur länge ska den här jakten pågå,,någon som vet?? Ha en härlig dag och Tack alla som kommenterar. Det är jätteroligt. Tyvärr har jag inte lärt mig hur man svarar på kommentarerna ännu men ska försöka leta upp det någonstans. Ha en härlig Lördag och var rädda om er. Kram

En kall dag

I dag var det kyligt när jag gick ut med hundarna på skogspromenad, hela minus 11 grader. Men samtidigt är det uppfriskande och härligt. Jag tycker det är värre kyla när det blåser. Ändå har jag bott vid havet i hela mitt liv. I dag har jag jobbat några timmar, ganska lugnt på jobbet men det är ju inte så konstigt. De flesta har nog varit lediga idag.
Nu är det fredag igen, man har ingen koll på vilken dag det är snart i denna ledighets virrevarran. My Dog utställningen är på svenska mässan denna helgen och jag ska dit o kolla givetvis. Släktingar till mig ska ställa sin vackra New Foundlands tik på Söndag, hon är bara såååå fin. Sen finns det väl alltid något onödigt man kan köpa till sina älsklingar, några grisöron eller nån knorr eller så, hade man haft en uppsjö med pengar så hade man kunnat köpa på sig hur mycket roliga saker som helst :-)
Nu ska jag få i väg barnen till sin pappa o sen ska jag slänga mig i badet. Ha det gott

Nyårsdagen

Första dagen på det nya året passade Hannah och jag på att åka och hälsa på Tim´s uppfödare. Vi tog en skogspromenad i det vackra landskapet tillsammans med Tims två kusiner, sen blev vi bjudna på en härlig nybakad sockerkaka. Tack för en härlig dag!
Nu ska jag surfa in på My dog´s hemsida och kolla program och sådant. Måste ju åka dit och kolla.

RSS 2.0