Hemska upplevelser

I bland händer ser man sånt där man inte vill se,,av en slump liksom. Var ute och gick långpromenad med vovvarna idag. Triton valde idag att ta sig en egen liten svängom, något han inte har gjort på ett tag. Jag fortsatte att gå en bit framåt och sen vände jag. Uppe på en kulle, där jag senast sett honom, står en fälla av något slag. Förmodligen en sån de ska fånga mink och annat smått i. Jag gick upp på kullen, något jag aldrig brukar göra, speciellt inte i dessa leriga tider. Jag ropade på min vovve men inte ett spår. Jag passerade fällan och givetvis tittade jag in. I fällan låg det en död katt. Fällan var av sånt slag att en "dörr" slår igen när djuret passerar. Väl inne i fällan är djuret fortfarande levande tills någon kommer och tar ut det. Katten hade alltså gått in i fällan, sen inte kunnat komma ut och helt enkelt dött av svält och förtvivlan inne i buren. Sånt gör mig så ont, så ont. Jag kommer nu säkert att drömma om denna bilden länge. Hur kan man gillra en sån fälla och sen inte gå dit för att se om något har kommit in i den!!!! Jag blir så arg, vansinnig och frustrerad och ledsen och förtvivlad. Stackars lilla misse, jag vill inte ens tänka på hur den mått sina sista dagar i livet. En ond plågsam död orsakad av en oansvarig människa. Fy vad jag mår dåligt av sånt!
Triton kom ialla fall tillbaka glad i hågen till en ledsen matte. Han fick en godis och tänkte sig sen ut på nya egna äventyr i den stora skogen. Men näpp,,nu blev det koppel på och då går promenaden helt plötsligt jättelångsamt,,ögontjänare där:-) Om man ska tänka på något glatt ändå så är det ju att Norah (tims mamma) är dräktig. I slutet på April blir det valpisar igen. Halvsyskon till Tim. Om allt går som det ska så är det meningen att jag ska hjälpa till. Något som jag verkligen ser fram emot. Det är alltid fantastiskt när nytt liv kommer till jorden.  Idag är det fullmåne. Något som sägs påverka både djur och människor. Jag tycker det är mest vackert och kan väl inte säga att jag blir särskilt påverkad vad jag vet om ialla fall. Kanske,,kanske inte. Nu ska jag fortsätta plugga,,kramar till alla mina vänner därute!

Fullmånen fångad på bild av min dotter Hannah.


Lördag

Idag har det varit en städdag. Har städat hela huset, till och med barnens rum fast jag svor på att aldrig mer göra det. Orkar bara inte titta in på röran så jag gjorde det ändå. Till följd av allt städande så har ju hundarna inte haft någon jätterolig dag. Ingen promenad och en upptagen Matte. Men de fick varsitt ben att sysselsätta sig med istället. Regnet har ju öst ner hela dagen så det har inte varit något särskilt promenadväder ändå. Hundarna har bara varit ute och vänt i hagen. Inte ens de ville gå ut. I dag vill jag oxå passa på att gratulera min Mormor som fyller år. Hon är världens bästa mormor helt klart. Så snäll och gullig och rar. Kram på dig Mormor. Hoppas din dag blev bra trots regnet. Nu har jag precis knött i mig kyckling, pommes frites och bearnaise sauce. Prova gärna Erik Lallerstedts bearnaise sauce på burk. Den är fantastisk. Så inget Beach 2010 tänk i dag heller,,haha. Men gött var det. Carro är i Dingle. Hannah har en sovaöverkompis hemma och Patrik är på krogen. Nu ska jag ta o lägga mig i ett hett bad. Det är så fantastiskt skönt så man storknar:-) Önskar alla en härlig Lördagskväll..Kramen

Hannah och hennes goa kompis Sandra:-)

Dags att lägga undan vinterjackan?

I dag tog jag mod till mig och gick en långpromenad med alla tre hundarna. Först går vi en bit längs vägen och sen in på en grusväg som leder fram till två jaktstugor. På vägen dit är det bara skog och en underbart vacker kohage. Det var så varmt. Jag hade som vanligt min stora vinterjacka på mig. En överrock från militären som är inköpt på ÖB. Den har varit kanon i vinter. Jag har inte frusit en enda gång,,men nu var den såklart alldeles för varm. Men hellre svettas än frysa såklart. Vovvarna fick gå löst i skogen. Triton tog sig några svängomer på egen hand men försvann faktiskt inte. Bäcken var bräddfylld av porlande klart vatten och gissa vilka som badade som tokiga? Jo Triton och Tim såklart. Det såg faktiskt helt underbart härligt ut. Zingo ville som vanligt inte blöta ner sig. Nu har vi precis tryckt i oss ett gäng tacos. Jag har dessutom bakat en äpplepaj så Beach 2010 är inte att tänka på ännu,,haha. Carro har åkt till Dingle igen och jag hoppas hon får en trevlig helg. I morgon ska jag städa hela huset. Det är ju ändå snart påsk och lite fint måste man ju ha. Ska försöka hitta lite påskris i skogen i morgon. I dag väntade jag på ett ultraljudsresultat på en tik hos Tims uppfödare men dessvärre blev det inställt så nu får man ha tålamod och vänta lite till. Inget är som väntans tider:-) I kväll är det let´s dance final och jag håller på Mattias. Tycker han verkar så rar. Claudia är ju oxå bra förstås så det är inte så där jättespännande denna gången när man egentligen inte har något emot någon av dem. Jösses vad man engagerar sig:-) Nej,,soffan here I come,,eller man kanske ska säga Here WE come för jag brukar ju få sällskap av lite goa hundar:-) Trevlig Fredagskväll

Sovande söt ljuvlig labbebäbis:-) (från Belldeena´s Kennel)

Citronfjäril

I dag blev det frukost i skogen efter att jag kört Carro till skolan. Så underbart att sitta i skogen och äta små snittar med tonfiskröra (fint ska det va haha) och dricka te. Hundarna satt som vanligt klistrade vid mig. Men i dag fick de inget då jag hade lök i tonfiskröran. Å andra sidan fick de leta godis på marken i stället, men det tar som vanligt en bråkdel av en sekund för dem att snabbt och lätt leta upp allt och sluka det. Skulle kunnat ha suttit där hela dagen. Men plugget kallade. Tog fram en utestol och satt i solen och pluggade en stund. När jag satt där så såg jag årets första Citronfjäril! Snacka om vårtecken. Det kändes härligt. Som på ett kick har det dessutom börjat vimla av flugor och annat smått och gott såsom spindlar och myror, trots att snön fortfarande ligger vit i princip hela trädgården. Fick en jättelust att åka till blomsterlandet eller plantagen och köpa lite penséer och annat smått och gott. Men det får vänta lite ändå. Nu ska jag röja i köket och sedan börja planera för middagen. Kan för mitt liv inte komma på vad vi ska äta idag. Men något får man väl knåpa ihop. Gå ut med er nu och njut av den härliga vårsolen:-) Vårkramar från mig<3


Måndag

Nu har den välsignade leran gjort sitt återinträde i skogen och hundarna är inte sena med att snabbt som ögat lokalisera minsta lilla lerpöl. Glädjen och lyckan över att återigen få ta sig ett dopp i denna undergörande substans kan man tydligt se:-) Den enda som gladeligen underviker leran och allt annat som är blött är Zingo,,du underbara lilla vovve. Så nu är det bara att fylla upp skurhinken och låta den vara uppfylld. I dag är det ju Måndag igen. Tiden formligen flyger fram. Bra eller dåligt? Jag vet inte. Har man något att se fram emot så är det ju bra när den går fort. Fast då får den gärna stanna upp när det roliga väl händer:-) Mina kenneltankar finns med mig hela tiden och långsamt men säkert formas tankarna till ideér som jag sedan hoppas blir verklighet. Den dagen jag tar min första kull är ju det jag ser fram emot och jag vet att det dröjer, men jobbet på vägen dit ska även det bli fantastiskt roligt. En annan tanke som finns med hela tiden och som ju är högaktuell är : Vilken dag kommer babyn??? Man väntar och väntar och ser fram emot att detta lilla nya liv ska göra sin entré ut i världens ljus. Idag är det plugg som gäller som vanligt. Igår började jag lyssna på ljudboken "Den som vandrar om Natten" av Marianne Fredriksson. Den är faktiskt riktigt spännande och bra med många tänkvärda tankar om det mesta. Helt klart ett boktips!
Ciao

Välkommen du underbara älskade lera:-)

Söndagsmorgon

Söndagsmorgon och alla sover. Inklusive hundarna. Tim drar timmerstockar så det ekar i hela huset. Det är bara jag och katterna som är vakna. Har aldrig förstått hur hundarna kan vara så morgontrötta. Trodde att hundar väckte en runt sex tiden varje morgon, men Nej då. Inte mina inte. Skulle kunna gå och lägga mig nu och sova till klockan tolv utan att de hade klagat. Sötisar:-) I dag händer inte så mycket. Ska ut med dogsen och sen ska jag ta mig an min ljudbok..usch på mig för jag har slarvat.Skulle ju varit färdigläst nu. Men jag fixar det oxå säkert. Tvätta ska jag göra oxå och sen hämta Carro och Phille. 
Snön ligger fortfarande kvar. Ganska mycket har vi oxå. Men den börjar smälta och jag såg nu att under verandan börjar det bildas en liten sjö:-) Flera fält på vägen in till Åsa ser ut just som insjöar. Kanske är det havet som börjar vandra tillbaka:-) Översvämningar lär det bli inom det närmaste ialla fall. Annars är det inget speciellt kul som händer. Nästa helg ska jag på en exteriörskurs för hund. Det ska bli spännande och intressant. Nej, nu har jag inget mer intressant att plita ner. Kanske återkommer senare OM det skulle hända något kul,,vilket jag inte tror:-) Men man vet aldrig..
Tjing
Min pussgurka:-)

vårdagjämning2

Har varit ute på promenad med Hannah och Killarna. Jösses,,hos vovvarna finns det helt klart vårkänslor i alla fall. Tim och Triton passade på att ta sitt första dopp i vårbäcken som porlar fram så fint av all smält snö. Zingo som inte gillar att doppa sig (det är vi tacksamma för) höll sig undan men skällde argt på Tim som gjorde sitt bästa för att komma hem och lukta dy. Vilket han oxå gör:-) Nu ska jag gå upp och städa ur garderoben på övervåningen. Det SKA bli snyggt:-) Kanske man  hittar något ytterligare att sälja på Tradera oxå. Vi får väl se. Carro ska till sin far och Hannah sitter vid datorn. I kväll börjar körslaget, brukar inte titta på det men kanske det blir så denna gången. Ha en fortsatt härlig vårdagjämning:-)

Vårdagsjämningen

Visst gör det ont när knoppar brister,,hjärta, smärta:-) Våren kommer. Nu är det isgata. Hur bra är denna låten på en skala? Hur bra som allra helst:-) För jag är en sån som lyssnar på texten :-) Härlig Lördag på er,,Nu ska det ut o vandras i solen..den läker nog:-)


18 Mars-10

I dag vill jag börja med att gratulera Kenneth som fyller år. Grattis! Jag var hos honom en sväng idag och lämnade tillbaka Bella. Det är så tomt i huset nu. Ändå har jag 3 hundar och 3 katter springande runt mig. Men det blev som sagt tomt ändå för hon är så underbar den vovvan. Men jag tror väl att jag kommer ha henne här mer någon gång. Fick chansen att träffa de andra kennelvovvarna oxå och det är ju alltid roligt. I dag har verkligen varit en dimmig dag. Man såg inte mycket när man körde. Carro har åkt på en jäkla förkylning igen och även jag känner mig tung i huvudet. Blev jätteglad igår då jag fick ett MVG på min första inlämningsuppgift i Psykiatri. Det värmde verkligen då det ju är ett ämne jag själv har valt. Annars händer inte så mycket på den här fronten. Sakta men säkert börjar snön töa bort. Fast jag hörde å andra sidan att det skulle komma mer nästa vecka:-) Dagarna går och blir till veckor och år:-) Helgen blir lugn i alla fall och det känns väldigt skönt. Jag har en ljudbok som jag ska börja lyssna på och får nog sätta igång med det snarast då den ska redovisas nästa vecka. I går såg jag filmen " A beautiful Mind" en otrolig film som handlar om mattegeniet John Nash som lider av schizofreni. Helt klart sevärd. Nu vill mina vovvar ha mat så det är bara att fixa det. Sen blir det skynda av med att skriva de sista inlämningsuppgifterna för denna veckan. Ha det gott därute
Tjing

Bella Love u!

Onsdag Morgon.

Känns som att det är lite vår i luften i dag. Alltså det luktar lite vår. Men antagligen är alla sinnen på spänn för att kunna upptäcka, känna och lukta minsta lilla vårtecken. För det är ju det man går och väntar på nu. Ska snart köra Carro till skolan. Har en känsla av lite lätt illamåeende idag och hoppas verkligen inte att jag åker på magsjukan nu:-( Vovvarna har varit ute en stund i hundgården. Jag ger dem inte mat förrän jag är hemma igen då jag tycker det är det bästa så de inte går här och blir nödiga. Annars lär väl detta bli en helt vanlig Onsdag. Pluggboken ligger och stirrar på mig och vill att jag ska ta upp den:-) Det ska jag oxå. Ska läsa om Psykoser. Men först blir det skogen med underbara vovvarna. I morgon åker Bella hem så jag ska skämma bort henne lite extra idag med extra fint godis:-) Nämligen torkad kyckling som de älskar. Ha en skön dag. Kramar

TjugoTjugo

Ja då har man passerat den magiska gränsen 40. Hade födelsedag igår. Även om det var som en vanlig Måndag så kändes det ändå lite speciellt. Fick otroligt många hälsningar på FB bland annat. Väldigt många grattiskort på posten och jag stod i telefon halva dagen:-) Härligt att känna sig firad faktiskt:-) Solen sken ju oxå från en klarblå himmel och så himla skönt. Vill tacka alla som uppvaktade mig på min födelsedag. Underbara Mia hade ännu en gång välsignat mig med hennes mat. Jag fick en hemlagad kräftpaj av henne som vi åt som födelsedagsmiddag. Sen blev det Tårta och lite kakor. Fick ett gäng lotter men uppenbarligen är det inte menat att man ska vinna något. Men det är kul att skrapa ändå:-) Fick ett bidrag till min kennel av kära far och hans fru. Så otroligt tacksamt. Tack Alla! Kram på er. I dag är det en vanlig Tisdag och solen lyser återigen. Jag har varit ute med vovvarna i skogen och solen. Skulle kunnat stanna där hela dagen. Försökte fjäska med min man att han skulle komma ut med mackor och varm choklad men det gick inget vidare tyvärr:-) I dagarna ska jag lämna tillbaka Bella till husse. Hon har börjat löpa och det är ingen fara på isen ännu men Tim börjar visa mer och mer intresse. Skulle ju vara otroligt onödigt om det skulle hända något. Jag har koll på dem men ibland kan det ju komma ögonblick som är svåra att överblicka. Nu väntar vi med spänning och stor förväntan på det lilla barnbarnet som snart kommer till världen. Det är nog det som är mest spännande just nu. Tiden går fort och snart är hon här. Det ser vi fram emot allihop. Finns inga ord för hur fantastiskt det är faktiskt. Nu ska jag sätta igång med mitt pluggeri vilket till en början består av att titta på en film. Så soffan here I come. Fantastisk uppgift faktiskt:-)
Ha en härlig Tisdag..Kram

Ett kanske inte så proffsigt inlägg men det är inte lätt att filma med ena handen, hålla godis i den andra, kasta en frisbee och ändå kunna stå still så det blev som det blev. Girlpower var det i alla fall då Bella vann frisbeen de flesta gångerna. Eller har det med orken och tyngden att göra kanske Tim? Zingo hänger på bra och är en tuff liten vovve som kämpar om frisbeen mot två stora svarta labbar. Triton? Ja han har slutat springa efter frisbee för längesedan:-)

14 Mars-10

Ja så har ännu en vecka passerat. Har inte bloggat på ett tag. Har haft fullt upp med vovvar och studier. Philip har fyllt år denna veckan. 16 år,,grattis. I dag fyller min lillebror 29 år och ett stort grattis även till honom. I går var jag hemma hos min väninna för att fira min födelsedag som är i morgon. Hon hade gjort ett helt fantastiskt upplägg. Jag fick verkligen känna mig som en drottning. Först var det välkomstdrink med paket och blommor. I paketet låg det spa artiklar och handdukar. Sen blev det förrätt, god avokado med fantastiskt goda räkor och champagne till det. Efter förrätten var det dags för ett bad med kroppspeeling. Mia hade ställt in ett bord dukat med champagne och jordgubbar samt lite frukt och godis. Musik fick jag oxå. Helt fantastiskt skönt!! Jag blev genast 10 år yngre efter badet,,eller var det champagnen kanske:-) Efter det fick jag huvudrätt. Kycklingfilé på planka..har aldrig någonsin smakat så god kyckling,,jag överdriver inte den var helt underbar. Sen badade jag och Mia fotbad och smorde sen in fötterna med en härlig kräm. Samtidigt tittade vi på melodifestivalen och drack champagne. Efterrätt blev det oxå och jag måste ju säga att det var en helt otroligt härlig kväll. Tack snälla underbara Mia för allt som du ordnade! Du är en verklig vän,,puss och kram. Annars har veckan gått fort som vanligt. Bella är fortfarande här och hon trivs som fisken i vattnet. Den enda som är sur är Triton:-) Men han får vänja sig så sakteliga. Det går i alla fall ingen nöd på honom. Det är riktigt mysigt att ha henne här och det går jättebra. Hon är en underbar vovva:-) Carro är i Dingle, Hannah har en kompis hemma. Patrik är ute och kör så allt är som det brukar. Patrik hittade lite gamla filmer häromdagen och jag tänkte dela med mig av dem,,den ena är när Tim träffar Triton för första gången, den andra när han är i vår rasthage för första gången och den tredje visar bara hur underbart Tålmodig "vår" gula katt Gunnar är:-) Man kan ju även njuta av att man ser gräsmattan på filmerna,,jag menar man har nästan glömt av hur den ser ut..I dag snöade det ytterligare 10 cm,,Så om vi har otur så kanske det blir snöbollskrig på midsommarafton för just nu känns det som att det aldrig ska försvinna:-9 Ha en härlig Söndag Kramen





8 Mars

Har problem med uppkopplingen till datorn. Den segar sig och man kan inte komma in på några sidor och ladda ner något, inte lyssna på youtube och inte komma in och betala räkningar (det senare gör ju förstås inget:-)) Men idag försöker jag och verkar ha lyckats ganska bra. Men man vet aldrig när den stänger ner så jag får snabba mig. Det har inte hänt jättemycket sen sist. Min käre man fyllde år i går och vi firade lite på eftermiddagen. Innan dess var jag i Moheda på hundutsällning med min "halva" Bella som jag äger ihop med Belldeena´s. Det var hennes första stora utställning och gissa hur det gick?? Självklart (mallig) gick det hur bra som allra helst. Hon fick två st ettor. En i bedömningen och en i konkurrensen. Toppen och hon var jätte jätteduktig! Grattis Bella. Nu är Bella hemma hos mig ett par dagar. Hon är verkligen en fröjd att ha och göra med. Så snäll och gosig. Nu önskar vi bara att snön snart försvinner. I går var det riktigt härligt i vårsolen. Det är bara en positiv sak med denna snö och det är att jag inser att vi har haft en förvårnadsvärt ren vinter,,,inomhus alltså. Ingen lera (mer än förra gången) och inget klet. Nej,,nu måste jag laga makaroner och köttbullar till dottern som snart ska till skolan,,här kommer pics..tjing








Hej Hopp

Nu har jag fått en ny snygg header som min lilla dotter Hannah har gjort till mig. Tycker att den blev kanonfin. Nu är bloggen lite mer vårig fast den inte är 100% konstnärlig så är jag nöjd:-) I går var jag och Mia på musikalen Guys and Dolls. Får tacka min käre make för biljetterna:-) Den var riktigt bra fast mer åt revyhållet än musikal tyckte jag. Det var i vilket fall som helst underhållande och man fick sig ett par goa skratt. Fantastiska människor som utför alltihop måste jag säga. Helt klart sevärd. I dag blev det ännu en promenad i skogen i det underbara vädret. Det är helt fantastiskt nu när det är skare, man kan gå precis överallt. Till och med på ställen som man normalt inte kan gå på för att det är så mycket växtlighet. Så idag gick vi en extra lång promenad. I går när vi var ute så var det så himla skönt att jag helt enkelt tog av mig jackan och bara satte mig ner i solen en stund. Med påföljd av att jag höll på att få en mindre stock i huvudet som min glada labrador lyckligt lyckades dra ner ur trädet brevid mig. Sen var det ju väldigt kul att leka med den stora "pinnen" precis på mattes jacka. Det upphör aldrig att förvåna mig varför de så snart jag sätter mig ner ska vara precis på mig. De hade ju verkligen chansen att springa omkring lite, fria och glada. Men nej då. Sitter matte ner så ska vi vara precis där:-) Kräksjukan har inte kommit till mig ännu, fast jag mådde ganska illa i morse. Förmodligen går man bara och inbillar sig.Carro mår lite bättre nu men har svårt för att börja äta. Fick i alla fall i henne en liten portion för det är viktigt att få igång magen oxå. Nu ska jag skriva klart veckans inlämningsuppgift och sen ska jag bara soooova. Ska bli så skönt. Hoppas att det blir en lika solig dag i morgon. Hej svejs..

Min snygging-:)

Vår i luften?

Vilka underbara mornar vi har haft nu två dagar i rad. Ja om man bortser från att jag fick skura hela det övre badrummet i går morse. Stackars Carro är magsjuk och mår inte alls bra. Hoppas verkligen att vi andra klarar oss. Solen skiner i alla fall och det är riktigt vackert ute. I går gick jag ner med hundarna till min granne Madde. Vi gick en sväng ut i deras skog då hennes man har plogat en bit in där. Det var helt underbart och när jag kom hem var hundarna för första gången på länge leriga. Om man ska vara glad för det eller inte är ju en tolkningsfråga för när vi kom hem hade leran frusit i Tritons långa päls. Med andra ord gick den inte att torka av utan sakta men säkert så droppade den av i hundratusentals små fina lerdroppar på köksgolvet;-) Trots allt detta så kan man ju aldrig tänka sig ett liv utan hund:-) I dag ska jag och min väninna gå på musikal på Göteborgsoperan. Vi ska se musikalen Guys and Dolls. Det ska bli underbart skönt att få komma ut från hemmet lite och från studierna. Har börjat läsa Psykiatri nu och det är en tuff kurs ska ni veta. Samtidigt är det väldigt roligt när man får lite utmaningar och verkligen behöver anstränga sig. Det blir faktiskt roligare att plugga då. Speciellt såklart om det är ett ämne som man själv valt och som man tycker är intressant. Börjar ju även nu att kunna se ett slut på pluggandet då det endast är 20 veckor kvar. Sen är jag färdig undersköterska och det känns bra. På Söndag är det utställning för Bella igen. Denna gången i Moheda, så lite längre att köra men intressant och spännande. Denna gången SKA jag bara dit. Det enda som kan hindra mig är ju kräksjukan då:-( Men det är bara att hålla tummarna för att den inte kommer. Har absolut inte tid med det.
Nu är det ju vår och det innebär att Mars är späckad med födelsedagar. Först vill jag säga ett STORT Grattis till Nicole som fyllde 18 år i Söndag. Puss och kram på dig och hoppas din dag blev bra. Näst på tur är Patrik, tätt följd av Philip, sen kommer min lillebror tätt följd av mig och sen min mormor. Carro i början på April, syster och bror även de i April samt morfar,,hej och hå. Dessutom är det ju en annan riktigt stor händelse i Mars som är roligast av allt! Ett nytt liv kommer snart till jorden och Patrik blir morfar! Man väntar och längtar. Eftersom jag känner att våren är på gång,,trots minusgrader, ett jäkla snötäcke samt en skare som till och med bär min kropp:-) så försöker jag nu designa om min blogg lite. Som vanligt kommer det lite pö om pö då jag skam till sägandes behöver en del hjälp från mina tonåringar. Men har nu i alla fall ändrat färgen till en vårgrön färg:-) Nu ska jag mata vovvar, katter, kaniner och marsvin. Sen ska vi ut i skogen och få lite sol på oss:-) Ha en underbar dag!

 Njuter av solen:-)

RSS 2.0